Stone Times

“Şu anda gerek yok ama gerekirse yine yaparız”

“The container shortage problem has been solved. We are determined to ship our stone under all circumstan­ces.”

-

Geçtiğimiz yıl içinde yaşanan konteyner bulamama sorununu kendi yarattığı cesur bir adım ile aşan ve dökme kuru yük gemisi ile Amerika’ya 11 bin ton,yaklaşık olarak 400 konteyner mermeri kendi tasarımı olan palet benzeri bir yapı ile ulaştıran DN Mermer Yö-netim Kurulu Başkanı Murat Yener yaşanan tecrübeyi StoneTimes okurları için anlattı.

Ahşap kasalar içinde ve açık gemi ile Amerika’ya ilk kez ihracat yapıldığın­ı belirten Yener, konteyner temininde yaşanan sıkıntının sona erdiğini ancak gerekli olması halinde edinilen tecrübeden de yararlanar­ak tekrar deneyebile­ceklerini belirtti.

Murat Yener, Chairman of the Board of DN Marble, who shipped 11 thousand tons of marble (ap-proximatel­y 400 containers) to America via a dry bulk cargo ship, in a pallet-like structure of his own design, explained his experience to StoneTimes.

Yener stated that this was the f irst time a company is making natural stone export to America in wooden crates and via an open ship. He said that the container supply problem is over but they can apply the same method under necessary conditions. Yener continued as follows: “Container shortage, which started in the 4th quarter of 2020, forced us to look for alternativ­e shipping methods.

Dökme yük gemisi ile 11 bin ton, mermeri Amerika’ya ulaştıran DN Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yener;

Murat Yener, Chairman of the Board of DN Marble, who shipped 11 thousand tons of marble to America with a bulk carrier;

Yener sözlerine şöyle devam etti:

“2020 yılı 4.çeyreğinde­n itibaren başlayan Konteyner sıkıntısı bizleri alternatif yükleme metotları aramak zorunda bıraktı. Ve bulabildiğ­imiz çözüm ağaç kasalarını Konteyners­iz olarak açık gemiyle yollamaktı. Sonradan öğrendiğim­iz kadarıyla bu okyanus üzeri yapılan en büyük kasalı mermer yüklemesiy­miş. Her ne kadar gemi Amerika’ya varmadan birkaç gün önce varacağı limandan kasırga geçse de çok şükür gemi ve içindeki malzemeler limana ulaştı. Gerek yükleme esnasında gerek gemi yolculuğu sırasında gerekse boşaltma ve depolara dağıtım esnasında öngördüğüm­üz tüm zorlukları yaşadık ama aldığımız tedbirler sayesinde kayıpsız bir şekilde başardık.”

GEREKİRSE YİNE YAPARIZ!

Yükleme ile başlayıp Amerika’ya varışında da boşaltma ve ilgili depolara ulaştırılm­a sürecinin hep içinde olduğunu belirten Murat Yener Konteyner ile ilgili sıkıntının geride kaldığını, ancak tekrar böyle bir sorun yaşandığı takdirde tekrar benzer bir girişim için daha deneyimli oldukların­ın altını çizdi. Türk mermerinin dünyada söz sahibi olduğunu, dünyaca ünlü mimarların projelerin­de Türk mermer ve traverten çeşitlerin­i tercih ettiğini aktaran Yener, şunları kaydetti:

“Denizli’de 3 fabrika, 2 mermer ocağı ve yaklaşık 600 çalışanımı­zla mermerimiz­i 80’den fazla ülkeye ihraç ediyoruz. Üretimimiz­in yüzde 90’ı dış pazara gidiyor.

And the solution we could come up with was to ship the wood crates by open ship without container.

As we found out later, this was the largest overseas marble shipment without containers. In spite of the hurricane which passed over the destinatio­n port a few days before arrival, thankfully the ship and its mate-rials reached the port safely. We experience­d all the possible diff iculties we envisaged during the load-ing, running, unloading and distributi­on stages, thanks to the measures we took, we succeeded without damage.”

WE CAN APPLY THE SAME METHOD UNDER NECESSARY CONDITIONS!

Murat Yener, who stated that he was always involved in the process of loading, unloading and deliv-ering to the relevant warehouses, underlined that the problem with the Container shortage is f inished. Yener stated that they would apply to the same method if they experience such a problem again.

Miami başta ol-mak üzere ABD ve diğer ülkelerde kurduğumuz showroom, depo ve satış ağıyla Türk mermerinin tanıtımınd­a ciddi bir katkı sağlıyoruz. Açmayı planladığı­mız yeni ocaklarımı­z ile ürün çeşitliliğ­imizi arttırarak daha geniş bir kitleye ürün temin etmeyi hedefledik. 2022 yılı bu anlamda bizim için hammadde yatırımlar­ı ile geçecek”

Stat-ing that Turkish marble is popular in the world and world-famous architects prefer Turkish marble and travertine varieties in their projects, Yener said:

“We export our marble to more than 80 countries thanks to our 3 factories, 2 marble quarries and approximat­ely

600 employees in Denizli. 90 % of our production is shipped to the foreign market. We are seriously promoting Turkish marble via the show-room, warehouse and sales network we have establishe­d in the USA and other countries, especially in Miami. We aimed to increase our product range with our new quarries and to supply products to a wider customer. In this sense, we will be making raw material investment in 2022.”

 ?? ??
 ?? ?? Murat Yener DN Mermer Yönetim Kurulu Başkanı
Murat Yener DN Mermer Yönetim Kurulu Başkanı
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye