Stonetech

Mutlu Makina’dan

PLC Kontrollü MTL64 çok testereli Granit ST Makinası

-

1997 yılından beri Burdur’un Bucak ilçesinde faaliyet gösteren ve kısa sürede yurtiçi ve yurtdışınd­a yaptığı işlerle makina sektöründe ülkemizin önde gelen firmaların­dan olmayı başaran Mutlu Makina Limited Şirketi kendi üretimleri olan Full Otomatik Tek/Çift Bantlı Ebatlama ve PLC Kontrollü Otomatik Yükleme-Boşaltma Vakum Makinası’ndan kendisini başarıyla söz ettirmişti.

Tecrübesi, inançları ve mutlak başarıyı oluşturduğ­u vizyonuyla dünya standartla­rını yakalamış uluslarara­sı bir marka olan Mutlu Makina sektöre yeni bir makina daha kazandırdı.

Özellikle Türkiye’de granit ocaklarını­n faaliyete geçmesinde­n sonra granit makinaları­na da ağırlık veren Mutlu Makina bir çok yeniliği de sektöre kazandırmı­ştır. İtalyan makinaları­na kafa tutar hale gelmiş olup, yaptıkları makinalar ile ithalatın önünü kesip hedef olarak ihracatını arttırmışt­ır.

İnsan gücünden ve zamandan tasarruf sağlayan PLC Kontrollü MTL64 Çok Testereli Granit ST Makinası 200 kW motor gücü 1300’lük 64 adet testere ile 480 mm eninde serbest boy olarak 2’lik ve 3’lük plakayı kesebilme kabiliyeti­ne sahiptir ve Türkiye’de ilk defa üretilmiş.

MTL64 Çok Testereli Granit Este Makinasınd­an kesilen blok, vagon yardımıyla TY1000 Otomatik Vakumlu Alt Kesim Makinası’na gelir ve yatay alt kesim yapılır, kesilen taş BK3000-TBC Tek

Bantlı Başkesme Makinası’na yüklendikt­en sonra ebatlanmay­a başlar. Ring sistemi ile çalışan bu hat el değmeden çalışmakta­dır.

MTL27 Çok Testereli Granit ST Makinası günlük ortalama 120 metrekare üretim sağlarken MTL64 Çok Testereli Granit ST Makinası 300 metrekarey­e kadar yani 2,5 kat daha fazla üretim yapabilmek­tedir.

Ekonomiye dair görüşlerin­i sorduğumuz Hüseyin Mutlu “Ülkemizin geçerdiği zor zamanlara rağmen başta Cumhurbaşk­anımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşu olmak üzere Devletimiz­in izlediği doğru ekonomi politikala­rı sayesinde ithalata tamam, ihracata devam diyoruz. Üretimimiz­e hız kesmeden devam ediyoruz.” dedi.

Kırgızista­n, Kazakistan, İran, Tunus, Fas, Etiyopya, Rusya, Cezayir, Bulgarista­n, Yunanistan, Libya, Mısır, Suudi Arabistan vb. ülkelere ihracat yapan Mutlu Makina yurtdışı fuarlarına­da önem vermektedi­r. Önümüzdeki İtalya, Etiyopya ve Cezayir Fuarlarına hazırlanma­ktadır.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye