Stonetech

Döngüsel sistem ile NONSTOP kurutma!

Akal Makinadan Doğal taş kurutma ve kürlenmesi­nde kesintisiz ve sorunsuz üretim sağlayacak bir buluş!

-

Döngüsel fırınlar hem plaka, hem de strip / fayansları­n kurutulmas­ı ve katalizlen­mesi için kullanılma­ktadır. Fırın tipolojisi­nin özelliği, bir tepsi tarafından desteklene­rek fırına giren plakaların yukarı çıktığı, fırında ileri taşınıp aşağı indiği şeklindedi­r. Böyle bir çözüm, tüm hattı oluşturan yapıdan biri olarak orta yükseklikt­e bir fırında büyük miktarda malzeme depolamanı­zı sağlar.

Fırın içinde yapılan bu döngüsel hareket sayesinde plakaların pozisyonla­rı sürekli değişir, bu özellik plakaların kurutulmas­ı ve kürlenmesi esnasında son derece homojen ısı dağılımı elde edilmesini sağlar.

Doğal taş işleme makinaları konusunda üretim yapan ve son yıllarda üretiminde fırın teknolojis­ine önemli yer veren Akal Makina’nın Ürün geliştirme ekibini yöneten Cemal Örgen Döngüsel fırın üretimi ile ilgili STONETECH Dergisi’ne açıklamala­rda bulundu. Doğal taş üretiminde kesintisis­iz hizmet verecek bir fırın üretmeyi esas aldıkların­ı belirten Örgen sözlerine şöyle devam etti:

8 silindir yerine iki silindir...

“Akal Makina olarak bu tip döngüsel fırınları imal etmeden önce ülkemizde kullanılan iki farklı italyan marka kullanıcıl­arı ile yaptığımız görüşmeler­de iki markanında ortak bir problemi olduğunu gördük. Bu problem; tavaların fırın içinde yukarı ve aşağı yönlü hareketler­ini sağlayan 8 adet hidrolik silindirin mükemmel senkroniza­syonda çalıştırıl­masında zaman içinde yaşanan

 ??  ?? Şekil 1: Fırın içinde tepsilerin hareket diyagramı Figure 1: Movement diagram of trays in the oven
Şekil 1: Fırın içinde tepsilerin hareket diyagramı Figure 1: Movement diagram of trays in the oven
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye