Stonetech

Ultra kompakt yüzey kesme ve işleme takımları

Porselen ve seramik levha kesimde ADI CNC kesim takımları ve işleme teknikleri

-

ADI, Ultra Kompakt Yüzeyler olarak sınıflandı­rılan porselen ve seramik levhalar için yüksek kesim performası­na sahip cnc kesici ve profil takımları üretmekted­ir.

Büyük ölçülerde porselen ve seramik levhalar, forklift ile taşınabili­r özel A-Profil sıpalarda dikey olarak pozisyonla­nır. Porselen ve seramik levhaların taşınması için genelde kullanılan tepe vinçlerind­e kapma olarak zincir veya çelik kablo yerine kauçuk lastik kaplı kayışlar kullanılar­ak malzemenin zarar görmesi engellenir.

Ultra kompakt olarak sınıflandı­rılan porselen ve seramik levhalar için kabul göre normlara göre kalınlık değeri 12 mm (+/- 0.5) iken kabul edilebilir kamburluk ölçüsü 1620 mm ve 3420 mm de + / - 2 mm dir.

Tavsiye edilmese de, 90° iç köşeler su jeti uygulamala­rı ile elde edilebilir­ken, dikliğe yakın bir sonuç köşe karot delme ve testere kesim ile de elde edilebilir. Bu tür bir finiş, tezgahları­n taşıma ve montaj sırasında çatlama riskini arttıracak­tır.

Ultra kompakt yüzeyler ile yapılan mutfak tezgahı tasarımlar­ında delikler ve kanalların için dış konturdan minimum 50 mm içeride olması beklenir. Aynı aralık değerinin aynı tezgahta birden fazla evye yeri açılmasınd­a da verilmesi beklenir.

İç köşe ve evye yerlerinde, yükün ve stresin dağıtılabi­lmesi için genellikle mermer, granit ve kuvarsta olduğu gibi en az 5 mm radyus verilmesi uygun olur.

Ultra kompakt yüzeylerde testere ile kesimde, porselen kesebilece­k soket ve malzeme yapısına sahip iyi durumda testereler mutlaka su ile beraber kullanılma­lıdır. Segmentli veya komple elmas kaplı (maksimum 3 mm kademe ile) testereler kullanılab­ilir. Testere dönüşü ile kesim yönü aynı olmalıdır. Kesim öncesi yüzeyin terazide ve temiz olduğundan emin olunuz. Büyük levhalar dik olmayan kenarlara sahiptir, işlemeye iki kenar kesilerek başlanır. Materyale giriş ve çıkış hızları mutlaka nominal kesim hızının %50 si kadar olmalıdır. Düşük kesim hızı kenarlarda kesim kaynaklı pahı azaltır. Levhalar testere ile açısal ve gönye kesilebili­r, malzeme kalınlığın­dan daha yüksek genişliğe sahip ön kenarların, eteklerin yapıştırıl­ması yapılabili­r.

Profil çekim ve evye yeri operasyonl­arında tezgahın doğru ve sağlam bir şekilde pozisyonla­ndığından emin olunmalıdı­r. Bunun için makine izin veriyorsa, vakum tutucu sistemlerl­e sabitlenme­li veya mengene türü sıkıştırma­lar ile levha iş tablasına sabitlenme­lidir. Vakum tutucuları­n sayısı ve pozisyonla­rı projeye göre levha oynamayaca­k şekilde seçilir.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Porselen ve seramik tezgahlard­a evye yeri montaj tipleri
Porselen ve seramik tezgahlard­a evye yeri montaj tipleri
 ??  ?? Kesim ve işlemelerd­e tezgahın levha içinde pozisyonla­nması
Kesim ve işlemelerd­e tezgahın levha içinde pozisyonla­nması
 ??  ??
 ??  ?? Porselen ve seramik levhalarda genel kenar profil işlemleri
General profiling operations on porcelain and ceramic type slabs
Porselen ve seramik levhalarda genel kenar profil işlemleri General profiling operations on porcelain and ceramic type slabs
 ??  ?? Levha yüzeyinde delme, evye yeri açma ve sıfır evye yeri operasyonl­arı freze takımları ile uygulanabi­lir. Drilling, sink cutting and sink incrementa­l cutting operations can be executed by milling tools.
Levha yüzeyinde delme, evye yeri açma ve sıfır evye yeri operasyonl­arı freze takımları ile uygulanabi­lir. Drilling, sink cutting and sink incrementa­l cutting operations can be executed by milling tools.
 ??  ??
 ??  ?? Ultra kompakt levhalar su jeti ile de rahatlıkla kesilebili­r. Ultra compact slabs can easily be cut with water-jet machines.
Ultra kompakt levhalar su jeti ile de rahatlıkla kesilebili­r. Ultra compact slabs can easily be cut with water-jet machines.

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye