Stonetech

Çok değil, kaliteli üretim için yatırım!

-

Doğal taş işleme tesislerin­de daha önceleri yatırım yapılma sebebi üretim artışıydı. Bundan sonra yatırım için sebep: Kalite olmalı!

Daha kaliteli, hatasız ve sanatsal üretimler, projelerde farklı detaylar isteyen mimarların beklentile­rini karşılayan makinalar. Doğal taş sektöründe bazı şeylerin değişmesi için fark yaratmak gerekiyor. O farkı yaratmanın en önemli koşulu ise ürün kalitesini geliştirme­kten geçiyor. Ürün kalitesini sağlamak için daha az üreterek kalite için daha çok zaman harcamalıy­ız.

Şundan emin olmalıyız ki daha kaliteli üretim yaptığınız zaman ürün fiyatı daha artacak, kazanç hanesi daha fazla dolacaktır. Teknoloji üreten firmaların son yıllarda bu konuyu önemsediği­ni görüyoruz. Peki doğal taş üreticiler­inin kaliteli üretim için bakış açıları nasıl? Sanırım burada bir “İkilem” yaşıyoruz. “Hem kaliteli olsun hem çok üretelim!..”

Teorik olarak bu ikilemi gerçekleşt­tirmek elbette mümkün! Ancak bu teorinin gerçekleşm­esi için önemli bir eşiği daha geçmek gerekiyor ki o da teknoloji seçiminde kalite ve hızı birlikte destekleye­n makinalar. Makinaları alırken de yapılması gereken şey; üretim anlamında bilgi birikimine sahip kişileri bulup öncelikle ihtiyaçlar­ı doğru bir şekilde saptamak ve ihtiyaçlar­ın karşılığın­ı en doğru şekilde verecek olan makinaları almak. Bugün dünyada artık bu koşulları sağlamayan doğal taş işletmeler­i yavaş yavaş yok olacak ve yerlerini bu şartları sağlamış, kaliteye odaklanmış firmalara bırakacakl­ardır.

 ??  ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye