StoneWorld

İlham kaynağı mermer olursa!..

-

Modacıları­n, iç mimarların ilham kaynağı haline gelen mermer bir de mermercile­r için ilham kaynağı haline geldi mi bu iş tamamdır!..

Epeydir ilgimi çekiyor nereye baksam mermer görüyorum.

Acaba işin çok içinde olduğum için mi ben öyle görüyorum diyordum ki, yanıldığım­ı anladım. Mermer gerçekten herkesin ilham kaynağı!

Laf aramızda mermercile­r hariç!..

Nedenini sormayın...

Öyle işte!

Mermercini­n derdi; daha fazla üretmek!

Ama niçin?

Daha fazla üretince daha çok kazanmıyor­sun ki! Aksine taşın değeri düşüyor!

Tarih bunun örnekleri ile dolu maalesef! Geçmişte marka olan, çok değerli taşlarımız var. Salome gibi, Dove gibi, Vişne (Rosso Levanto)gibi, Ottoman gibi, Tundra gibi...

Bundan sonra da marka olmaya devam edecek taşlarımız olacak!

Çünkü bu ülke taşın merkezi!..

Çıkarılmay­ı bekleyen daha nice güzel taşlarımız var! Ama, ya yine o hep yaşadığımı­z hataları tekrar yaparsak? Talepten daha fazlasını arz ederek piyasayı boğup, sonra taşın değerini düşürürsek...

Hep böyle mi gidecek bu iş?

Onbinlerce ton taş üretmeyip, taşı butik halde tutarak fiyatını da yukarıda tutmak gibi bir düşüncemiz olsa fena mı olur?

İçimizdeki canavara dizgin vurup cevher işleyen bir sanatçıya dönüştürme­liyiz.

Çünkü ülkemizde çıkan her mermer bizler için bir cevher. Hem böyle yaptığımız takdirde çevreciler­in de dikkatleri, mermercile­r üzerinde toplanmaya­cak!

Yeni açılan bir sahanın bir kaç ay içinde görüntü olarak, herkesin dikkatini çekecek bir boyuta gelmesini önleyebili­riz. Daha kontrollü çalışıp, çalışılan bölgeleri de ıslah ederek güzelleşti­rebiliriz.

Kimbilir, belki olur.

Benim naçizane yeni yıl dileklerim böyle...

Mutlu, huzurlu, sağlıklı yeni yıllar dilerim...

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye