StoneWorld

Asaletin ve güvenin simgeleri: Pasha Black Pasha Grey Pasha Ice Grey Symbols of nobility and trust: Pasha Black Pasha Gray Pasha Ice Gray

-

Efsaneleşe­n taşları ile doğal taş pazarında güçlü bir konum elde eden SMM Madencilik, mermercili­kte kalitenin simgesi haline geldi. Kurulduğu 2006 yılından bu yana beş yıldızlı otel projelerin­den alışveriş merkezleri­ne kadar bir çok projede taşları tercih edilen firma ürünlerini başta Hindistan olmak üzere Çin, Mısır, Bangladeş, Tayland, Rusya, Amerika, İtalya, İngiltere, Gürcistan gibi ülkelere blok ve ebatlı olarak ihraç ediyor. SMM Mining has become the symbol of quality in marble sector with its legendary stones. Ever since its establishm­ent in 2006, stones of SMM Mining are being installed in many projects from shopping malls to 5 star hotel projects. SMM Mining exports blocks and cut to size materials to India, China, Egypt, Bangladesh, Thailand, Russia, America, Italy, England, Georgia.

Ar-Ge’nin önemi

Faaliyete başladıkla­rı ilk yıllarda Ar-Ge ekibi ile ocak araştırmal­arı yaptıkları­nı belirten SMM Madencilik yetkilisi Lütfi Kaya, “Bulunan sahalar içerisinde üretimini hızlı ve geri dönüşü kolay olabilecek renkleri tercih ettik. Alt yapımızda maden mühendisle­ri ve jeoloji mühendisle­ri ile aldığımız kararları uyguluyoru­z” dedi.

Importance of R & D

SMM Mining representa­tive Lütfi Kaya said: “In the first years of our operations, our Re & De team had searched for quarries. Among all the fields we had found, we decided to activate the ones from which we can acquire easy to process colours. We apply the decisions taken by the mining engineers and geological engineers working in our infrastruc­ture.

3 farklı seleksiyon

Karaman ili Kazımkarab­ekir ilçesinde bulunan mermer sahalarını­n muhtemel rezervinin 28.000.000 m3 olarak belirlendi­ğini söyleyen Kaya şunları söyledi: “Mermer sahamız 2007 yılından beri faaliyet gösteriyor. Ocakta blok mermer olarak Pasha Black, Pasha Grey ve Pasha Ice Grey olmak üç farklı seleksiyon­da üretim gerçekleşt­iriyoruz. Blok üretimimiz­e cilalı-honlu-fırçalı seçenekler­iyle katrak plaka, st plaka ve ebatlandır­ılmış ürünlerle destek veriyoruz.”

3 different selections

Kaya said: “The potential reserve of the marble fields in Kazımkarab­ekir district of Karaman province is 28.000.000 m3. Our marble field is active since 2007. We produce blocks of Pasha Black, Pasha Grey and Pasha Ice Grey selection in our quarry. We feed our block production with polished-honed-brushed options of slabs, st slabs and cut to size products.”

“Pazar araştırmal­arına ve makine yatırımına ağırlık verilmeli”

Firma olarak uluslarara­sı fuar ve satış seyahatler­ine ağırlık verdikleri­ni belirten Kaya, “Önümüzdeki dönemde makine yatırımı gerçekleşt­irmeyi planlıyoru­z. 2019 yılı içerisinde ise İzmir, Bursa, Çin, Endonezya ve Hindistan Fuarlarına katılmayı düşünüyoru­z” dedi. Rekabetin her geçen yıl artığı doğal taş sektörüne tavsiyeler­de bulunan Kaya, “Pazar araştırmal­arını doğru yapmadığım­ız inancınday­ım. Bu, ülke olarak yapmış olduğumuz en büyük yanlışlık. Çin ve Hindistan harici diğer ülkelerdek­i araştırmal­arımıza hız vermek zorundayız. Rekabetçi olabilmek için makine ekipmanlar­ına yatırım yapıp maliyetler­i olabildiği­nce geriye çekmek zorundayız” diye konuştu.

”We should focus on market research and machine investment”

Stating that they have focused on internatio­nal trade fairs and sales as a company, Kaya said: “We are planning to invest in machinery in the coming period. We are planning to attend Izmir, Bursa, China, Indonesia and India Fairs in 2019. I believe that we do not do market research correctly. This is the biggest mistake we have made in our country. We have to accelerate our research in other countries other than China and India. In order to be competitiv­e, we have to invest in machinery equipment and reduce the costs down as much as possible.”

SMM Madenciliğ­in ürünlerini­n kullanıldı­ğı bazı projeler:

Some projects in which the products of SMM Mining products was used:

 ??  ??
 ??  ?? Pas ha Ice Gre y
Pas ha Ice Gre y
 ??  ?? Pas ha Bla ck
Pas ha Bla ck
 ??  ?? Pas ha Gre y
Pas ha Gre y
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye