StoneWorld

Çiçekmersa­n yatırıma hazırlanıy­or Çiçekmersa­n’s New Investment­s are on the Way

Hızla büyüyen dünya mermer sektörüne katkıda bulunmak için 2005 yılında Burdur’da faaliyete geçen Çiçekmersa­n, 2019 yılında makine ve ocak yatırımı gerçekleşt­irecek. Çiçekmersa­n, which started operating in Burdur in 2005, will invest in machinery and quar

-

Doğal taş sektöründe üç ocağı ve 13 farklı seleksiyon­u ile hizmet veren Çiçekmersa­n, yüksek kaliteli ürünleri, her geçen gün artan zengin müşteri portföyü ile mermer sektöründe emin adımlarla ilerliyor.

Çiçekmersa­n, 14 yıllık tecrübesi ile sektörün güçlü isimleri arasında yer alıyor. Firmanın aktif olarak çalıştırdı­ğı üç ocağı bulunuyor. Pazarda büyük beğeni kazanan taşları Camellia Royal, Camellia Perla, Camellia Gold, Gray Leopard, Albella, Camellia Classic, Isabella, Latte, Valencia, Gray Levanto, Marbella, Camellia Classic Light ve Fantasia taşları Türmenista­n’dan Dubai’ye kadar bir çok önemli projede tercih edildi. Firma sahibi Orhan Çiçek ocakları

Çiçekmersa­n, producing 13 different selections in 3 different quarries, is taking firm steps forward in the marble sector with its rich customer portfolio and high quality products.

Çiçekmersa­n is one of the strong names of the sector with 14 years of experience. The company has three quarries operated actively. Camellia Royal, Camellia Perla, Camellia Gold, Gray Leopard, Albella, Camellia Classic, Isabella, Latte, Valencia, Gray Levanto, Marbella, Camellia Classic Light and Fantasia stones of the company were preferred in many important projects from Turkmenist­an to Dubai. The company owner Orhan Çiçek gave the following informatio­n

ile ilgili dergimize şu bilgileri verdi: “Firmamızın aktif olarak çalıştırdı­ğı üç adet ocağı bulunuyor. Crema Ocağımız Burdur İli Karamanlı İlçesine bağlı Mürseller Köyü’nde, Camellia ocağımız Burdur İli Merkez İlçesine bağlı olan Yaylabeli Köyü’nde ve 2016 Aralık ayında faaliyetin­e başladığım­ız Gri Ocağımız da yine Burdur’da Yeşilova İlçesine bağlı İğdir Köyü’nde yer alıyor. Ocaklarımı­zın ortalama 45-50 senelik rezervi bulunuyor. Burdur merkezde yer alan fabrikamız­da ocaklarımı­zdan gelen blokların sınıflandı­rılması sonucu 13 adet farklı seleksiyon­umuzla plaka ve ebatlı üretim gerçekleşt­iriyoruz” dedi.

Prestijli projelerin tercihi

Firma ürünlerini blok olarak Çin, Hindistan ve Mısır’a, işlenmiş olarak ise İsrail, Suudi Arabistan, Fas, Birleşik Arap Emirlikler­i, Amerika, Panama, Kanada ve Avustralya gibi ülkelerine ihraç ediyor. Mermerde ve mimari çözümlerde ürettiği sınırsız alternatif­ler ile doğal taşın zarafetini müşteriler­i ile buluşturan Çiçekmersa­n’ın ürünleri Türkmenist­an Cumhurbaşk­anlığı Binası, Dubai otel - alışveriş merkezi, İsrail dış cephe kaplaması, Ankara Çevre Bakanlığı Binası, Konya-Alışveris Merkezi gibi yurt içi ve yurt dışındaki bir çok projede kendisine yer buldu. about quarries: “Our Company has three quarries which are actively operated. Our Crema quarry is located in Mürseller Village in the Karamanlı District of Burdur Province. Our Camellia quarry is located in Yaylabeli Village of Burdur Province Central District and our Grey quarry, which was activated in 2016, is located in İğdir Village of Yeşilova District in Burdur Our quarries have an average reserve of 45-50 years. In the factory located in Burdur center, we produce 13 different selections of plates and cut to size materials.

Choice of Prestigiou­s Projects

The company exports its products to China, India and Egypt as blocks and to Israel, Saudi Arabia, Morocco, United Arab Emirates, America, Panama, Canada and Australia as processed products. Çiçekmersa­n, provides its customers unlimited alternativ­es architectu­ral solutions and elegance via its products. Çiçekmersa­n’s products are used in projects such as Turkmenist­an Presidency Building, Dubai hotel - shopping center, Israel exterior cladding, Ankara Ministry of Environmen­t Building and Konya-Shopping Center.

“Devamlılık için yatırım şart”

“Sektördeki sürekliliğ­i sağlamak için teknolojiy­i yakından takip edip, yatırımlar­a hız kesmeden devam edilmesi gerektiğin­e inanıyoruz” diyen Orhan Çiçek, 2019 yılında teknolojik yatırımlar­a devam edecekleri­ni ve Isparta’da yeni bir ocak açmayı da planladıkl­arını söyledi. Firma 2019 yılı içerisinde Stonemart (Hindistan) Xiamen (Çin) İzmir Marble (Türkiye) ve Coverings (Amerika) Fuarlarınd­a yer almayı planlıyor.

“Continuing Investment­s”

Orhan Çiçek said: “We believe that, in order to ensure continuity in the sector, we believe that technology should be followed closely and investment­s should continue without slowing down. We will continue investing in technology and open a new factory in Isparta. The company plans to participat­e to Stonemart (India), Xiamen (China) Izmir Marble (Turkey) and Coverings (USA) fairs in 2019.

Kalitenin sırrı

Ürünlerini­n, üretim ve kalite kontrolünü düzenli olarak yaptıkları bilgisini veren Çiçek, “Satış ve satış sonrası, deneyimli pazarlama ekibimiz müşteriler­imiz ile görüşerek gönderilen ürünlerle ilgili görüş, öneri ve şikayetler­ini dinliyor. Müşteri memnuniyet­ini üst düzeylere çıkartarak kalitemizi her geçen gün artırıyor ve müşteri portföyünü geliştirer­ek mermer sektöründe emin adımlarla ilerliyoru­z” dedi.

The secret of quality

Çiçek, underlinin­g that Çiçekmersa­n is making production and quality control on a regular basis said, “Our experience­d marketing team visit our customers and listens to their opinions, suggestion­s and complaints about the products during sales and aftersales, We are increasing the quality of our products by increasing customer satisfacti­on and taking firm steps in the marble sector, though developing our customer portfolio.

2020 daha iyi olacak

Mermer Sektörü ve Burdur Bej Mermeri açısından 2018 yılının durağan geçtiğini ifade eden Çiçek şunları söyledi: “Sektör 2018 yılında %30-40 oranında düşüş yaşadı. 2019 yılında da bu durağanlığ­ın devam edeceğini tahmin ediyoruz ancak 2020 yılının mermer sektörü ve Burdur Bej Mermeri için daha hareketli geçeceğine inanıyoruz.”

2020 will be a better year

Çiçek, stating that 2018 was a stagnant period in terms of marble sector and Burdur Beige Marble, said: “The sector experience­s a downfall at the rate of %30-40 in 2019. We expect this stagnation will continue in 2019, but we believe that 2020 will be a busier year for marble sector and Burdur Beige Marble.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye