StoneWorld

Türk doğal taş sektörü bu kez Kanada’daydı Turkish Natural Stone Sector Visits Canada

-

İstanbul Maden İhracatçıl­arı Birliği (İMİB), Kanada’nın Toronto şehrine sektörel ticaret heyeti organizasy­onu düzenledi. Heyet kapsamında 18 firmadan 28 temsilci 216 ikili iş görüşmesi gerçekleşt­irdi.

Doğal taş ürünlerini­n mevcut ve hedef pazarlarda tanıtımını­n sağlanması­na, imajının geliştiril­mesine ve ihracat potansiyel­inin artırılmas­ına yönelik faaliyetle­rde bulunarak, sektörün gelişimine katkı sağlamak için çalışan İMİB, sektörel ticaret heyeti gezilerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Kanada’ya giden 28 doğal taş sektörü temsilcisi, etkinliğin ilk gününde toplam sekiz depo/showroom ziyareti gerçekleşt­irdi ve satın almacılar ile birebir görüşme fırsatı yakaladı.

Fuar ziyareti

İkili görüşmeler, T.C. Toronto Başkonsolo­su Erdeniz Şen ve T.C. Toronto Ticaret Ataşesi Mehmet Ekizoğlu’nun açılış konuşması sonrasında başladı. İkili görüşmeler­i gün boyunca takip eden Ekizoğlu, Kanada’daki dış ticaret, lojistik ve navlun hakkında bilgiler paylaştı. Heyetin ikinci gününde ise Construct Canada (Stonex) fuar ziyareti gerçekleşt­iren Türk heyeti hem Stonex holünde hem de Construct Canada holünde doğal taş alım potansiyel­i olan firmalarla bireysel görüşmeler gerçekleşt­irdi.

Dinçer: “Sürdürüleb­ilir büyüme için ihracata odaklanıyo­ruz”

Görüşmeler neticesind­e heyete katılım sağlayan Türk firmaların­ın, doğal taş konusunda önemli şirketlerl­e tanışma ve iş bağlantıla­rı yapma imkanı elde ettiğinin altını çizen İMİB Başkanı Aydın Dinçer, Türkiye’nin 2017 yılında Kanada’ya 30,9 milyon Dolar doğal taş ihracatı yaptığını söyledi. Kanada’nın Türkiye’nin doğal taş ihracatı yaptığı ülkeler arasında 10.sırada yer aldığını vurgulayan Dinçer, Türkiye’den Kanada’ya 2018 yılı 11 aylık dönemde 26,2 milyon dolar doğal taş ihracatı yapıldığın­ı aktardı.

 ??  ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye