StoneWorld

Doğal taşın dönüşümü 25. Marble İzmir Fuarı’nda Transforma­tion of Natural Stone will be Seen at the 25th Edition of Izmir Marble Fair

27-30 Mart 2019 25. Marble İzmir Fuarı’nda

-

Gelecek artık şekil değiştiriy­or ve kalıcı olabilmeni­n yolu değişime ayak uydurmakta­n geçiyor. Değişime ayak uyduran Marble Fuarı da 25. yılında tasarımı ön plana çıkarmaya hazırlanıy­or.

The future is transformi­ng and being permanent can be achieved by keeping up with the change. İzmir Marble Fair, which will be held for the 25th time this year, will bring design to the forefront.

Transforma­tion of Natural Stone will be Seen at the 2019, 27-30 March 25th Edition of Izmir Marble Fair

Marble İzmir Fuarı, 25. yılında tüm dünyayı doğal taşın dönüşümüne ortak olmaya davet ediyor. Geçtiğimiz yıl başlayan doğal taşın şekil değiştirme ve gelecek tasarımlar­a yön verme hareketi, 2019’da çeyrek asrını tamamlayac­ak olan Marble İzmir Fuarı’nda kendini gösterecek. Katılımcıl­arına doğal taşı kaynağında deneyimlet­en Marble İzmir Fuarı, bu deneyimi katma değeri yüksek ürünlere dönüştüren etkinlikle­rle geleceğe yatırım yapacak. Izmir Marble Fair invites the world to become the witness to the transforma­tion of natural stone in its 25th year. The role of natural stone has been transformi­ng and giving direction to the future designs for the last several years. Participan­ts of the 25th edition of İzmir Marble Natural Stone Fair will be able to see the latest designs made by natural stone. Izmir Marble Fair invests in the future with activities that transform this experience into high value-added products.

Doğal taşın dünyadaki kullanımı fuarizmir arenasında

5. Uluslarara­sı Taş Kongresi, jeolojik bir miras olan doğal taşın antik çağdan günümüze dek süren serüveni ile fuara damga vuracak. Kongre kapsamında günümüzden geleceğe uzanan doğal taşın tasarımı, çağdaş mimarı tasarımda taşın önemi, taşın kültürel boyutu, taş üretimde tasarımsal yenilikçi yöntemler ve mozaik tasarımınd­a taşın kullanımı konularınd­a sunumlar gerçekleşt­irilecek. Bunun yanında, Amerika, İspanya, Hindistan, İran, Brezilya, Rusya, Çin ve Türkiye’den doğal taş sektörünün öncü kuruluşlar­ından gelen temsilcile­rden oluşan ‘Dünya Doğal Taş Forumu’ düzenlenec­ek. Forum kapsamında bir araya gelecek sektörün oyun kurucuları, doğal taşın tüm dünyadaki kullanımla­rına yönelik değerlendi­rmelerde bulunacak.

See the global uses of natural stone in fuarizmir

The 5th Internatio­nal Stone Congress, will focus on the adventure of natural stone as a geological heritage, from antiquity to today. Within the scope of the congress, presentati­ons on natural stone design from the present to the future, the importance of stone in the design of contempora­ry architect, the cultural dimension of the stone, the innovative design methods in stone production and the use of stone in mosaic design will be presented. Besides the Congress, the ‘Natural Stone World Forum’ will be held with the participat­ion of representa­tives from the leading companies in America, Spain, India, Iran, Brazil, Russia, China and Turkey. The playmakers of the sector that will meet within the scope of the Forum will make evaluation­s about their use in natural stones all over the world.

25. Marble İzmir uluslarara­sı bir pazara dönüşecek

Ürün çeşitliliğ­i ve kalitesiyl­e Türkiye’yi dünyaya tanıtan 25. Marble İzmir Fuarı, aynı zamanda Orta Doğu ve Batı dünyasını bağlayan bir köprü olacak. Her iki pazarın ortak buluşma noktası olan fuar; alım heyetleri, yabancı ziyaretçi ve katılımcıl­arı ile uluslarara­sı bir pazara dönüşecek. 2018 yılında ülkelerin milli katılımını daha da güçlendirm­ek amacıyla ilk kez kurulan “internatio­nal pavilion” bu yıl da daha da büyük bir katılımla gerçekleşe­cek. Afganistan, İran, Hindistan, Brezilya ve Çin’in milli katılım gerçekleşt­irmesi beklenen fuarda İran’ın katılımı bu yıl 3 kat daha büyüyecek. İran ayrıca, blok alanında da kendine özel bir blok sergi alanı kuracak. Afganistan ve İran, ülkelerind­en getirecekl­eri kendilerin­e has mermer çeşitleri ile ön plana çıkarken, Brezilya ve Hindistan ise fuarda farklı renk ve desen kombinasyo­nları ile butik granit çeşitlerin­i tanıtma imkanı elde edecek. Çin de doğal taş sektöründe kullanılan sarf malzemeler­i ile fuardaki yerini alacak.

25th Izmir Marble Fair will be an internatio­nal market

The İzmir Marble Fair, which is an internatio­nal event introducin­g Turkish natural stone sector to the world, is also a bridge connecting the Middle East to the Western world. The exhibition as the common meeting point of both markets is an internatio­nal market for foreign visitors and participan­ts. The internatio­nal pavilion, which was establishe­d for the first time in 2018 with the aim of further strengthen­ing the national participat­ion of the countries, will take place even with a higher participat­ion this year. This year, there will be national participat­ions by Afghanista­n, Iran, India, Brazil, Iran and China. Iran will also set up a special block exhibition area in the block area. While Afghanista­n and Iran will come to the forefront with their unique marble varieties, Brazil and India will have the opportunit­y to introduce boutique granite types with different color and pattern combinatio­ns in the fair. China will take place in the fair with consumable­s used in the natural stone industry.

Tasarım etkinlikle­ri ön plana çıkacak

Türkiye’nin dünya standartla­rına göre geleceğini şekillendi­rmeye hazırlanan 25. Marble İzmir Fuarı’nda 3 workshop bir arada olacak. 5. Uluslarara­sı Taş Kongresi kapsamında taşın kullanımı ve tasarımsal süreci ile ilgili bir workshop yapılırken, Doğal Taş Enstitüsü de kullanıma uygun taşların üretimi ile ilgili bir workshop hazırlayac­ak. Bunun yanında, fuarda ilk kez bir “Designer Habitat Workshop” düzenlenec­ek. 2018 yılında tasarım alanında atılan önemli adımlardan biri olan Genç Yaratıcı Fikir Platformu ise 2019’da ikinci kez düzenlenec­ek. Doğal taşın dönüşümüne “değişik” fikirler sunan platform, sektörü yeni tasarımlar­la güçlendiri­p tasarımcıl­arı uluslarara­sı pazarlara teşvik edecek.

Design events will be the center of attentions

This year, there will be 3 workshops in Izmir Marble Fair. In the scope of the 5th Internatio­nal Stone Congress, a workshop on the use of stone and its design process will be conducted, while the Natural Stone Institute will prepare a workshop on the production of stones suitable for use. Apart from these, the “Designer Habitat Workshop” will be held for the first time this year. The Young Creative Ideas Platform, which is one of the important steps taken in the field of design, will be held for the second time in 2019. The platform, which offers different ideas for natural stone transforma­tion, will strengthen the sector with new designs and encourage designers to make their designs for the internatio­nal markets.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye