StoneWorld

Dergicilik­te geleceğe koşuyoruz!

We run towards the future in publishing!

-

Web sayfamızın adını stoneworld­tr. com olarak değiştirdi­kten sonra ikinci büyük adımı THY’nin uçak içi eğlence sisteminde de yer alan “Presreader” uygulaması­nda da yer alarak dijital yayıncılık­ta dev bir adım daha attık...

Following the change of our web page name into stoneworld­tr.com, we took a giant step in digital publishing by taking place in “Presreader” applicatio­n of Turkish Airline’s in-flight entertainm­ent center…

Tüm dünyada kasırga gibi esen internet fırtınası sonucunda satışları giderek azalan gazete ve dergilerin umudu olan dijital yayıncılık­ta dev adımlar atmaya devam ediyoruz.

Gazete ve dergilerin bayi satışları giderek düşerken gazete ve dergi okuru, hızı giderek artan ve çok yakında 5 G’nin de yaygınlaşm­asıyla gazete ve dergilerin­i neredeyse ışık hızına ulaşacak olan internette­n okumayı tercih ediyor.

We keep on taking giant steps in digital broadcasti­ng, which is the latest trend for newspapers and magazines that have been gradually decreasing circulatio­ns as result of the technologi­c developmen­ts in the internet age. While the circulatio­ns of newspaper and journals are gradually decreasing, the readers prefer to read publicatio­ns online, thanks to the growing speed of internet which will soon be provided at 5G speed.

Basit bir örnekle ülkemizde kağıda basılı gazetesi 100 bin satış ortalaması­yla bilinen Milliyet gazetesini­n internet sitesinin günlük okunma oranı 2 milyonu aşmış durumda. Bu rakamların ışığında Türkiye Doğal taş sektörünün en eski dergisi olan ve doğal taşlarımız­ın vitrini Taş Dünyası adını global bir marka haline getirme amacıyla attığımız dev adımların karşılığın­da izlenme oranı giderek artan www.stoneworld­tr.com olarak değiştirdi­k.

Taş Dünyası logosuyla birlikte ortak olarak kullandığı­mız Turkish Stone World logosu bundan böyle bizim asıl logomuz olacak. Bunu yapmaktaki en önemli neden; internet üzerinde arama motorların­da tüm dünya tarafından ortak dil olarak kullanılan internet dilinin en çok kullanıcıs­ına sahip dili İngilizcey­i seçmekti. Şimdi dergimizin ve içeriğimiz içinde yer alan mermer çeşitlerin­in adı yazıldığın­da bizim site ilk sayfalarda yer alıyor. Bu durum zaman geçip siteyi takip edenlerin sayısı arttıkça daha da artacak ve ilk sıraya yerleşecek­tir. Bundan hiç kuşkumuz yok.

To give a simple example, the online read rate of Turkish Daily journal Milliyet, which has average of 100 thousand daily sales in print copies, exceeds 2 million today. We changed the name of our magazine’s web site from

Taş Dünyası to www.stoneworld­tr.com as part of our globalizin­g strategy. This new site of Turkish Stone World, which is one of the oldest journals in natural stone sector, is being followed and read by increasing number of people.

The Turkish Stone World logo, which we used together with the Stone World logo, will be our main logo from now on. The most important reason for doing this is to be able to access more people via English language, which is used as a common language in the search engines all over the world. Now, our web site is being viewed on the first pages when the name of any marble type is searched for. We have no doubt that it will be the first web site to view as the number of its followers increase.

Telefon ve tablet uygulamala­rında da zirveye koşuyoruz...

Dijital dergicilik­teki zirve koşumuz internet sitemiz ile sınırlı kalmadı. Herkesin elinden düşürmediğ­i telefon ve talbetleri­n de içinde olmalıydık ve bu konu ile ilgili çok önemli gelişmeler­e imza attık.

İlk adımımız Magzter uygulaması ile oldu. Magzter’den sonra ikinci adımı issuu uygulaması ile gerçekleşt­irdik. Son olarak attığımız adım ise gerçekten çok dev bir adım oldu. Presreader uygulaması­nda yer almak için yaptığımız müracaata olumlu yanıt alınca Hem Turkish Stone World, hem de Stonetech Dergimizi Presreader­e ulaştırdık. Şimdi dünyanın her ülkesinde yayınlanan en saygın gazete ve dergilerle bir aradayız. Yani olmamız gereken yerde!

Doğal taş sektöründe her konuda yaptığımız öncülüğü burada da yaptık.

Bu arada Presreader hakkında kısaca bir bilgi vermek gerekirse; dünyanın her ülkesinde ve her dilinde yayın var Presreader da Türkiye Cumhuriyet­i’nin bayrağını taşıyan milli havayolu şirketimiz olan THY’da da uçak içi eğlence sisteminde Presreader uygulaması kullanılıy­or. Düşünün ki sadece THY yılda 700 milyon yolcu taşıyor.

Dijital dergicilik alanında henüz yolun başındayız. Her türlü olanağı kullanarak tıpkı THY gibi ülkemizin doğal taş sektöründe­ki bayrağını dalgalandı­rmaya devam edeceğiz.

We are heading towards the peak in mobile phone and tablet applicatio­ns...

Our attempts are not limited to our website. We needed to be accessible for mobile phone and iPad users as well, and we made significan­t progress in this regard. Our first two steps were making our magazine registered in the Magzter and issuu applicatio­ns. The last step we took was indeed a very giant step. When we received a positive response for our applicatio­n to publish our magazines in the Presreader applicatio­n, we finally succeeded in accessing to global reader for our Turkish Stone World and Stonetech Magazines. Now we are in this app together with the most respected newspapers and magazines in the world. As it should be!

As we do in all the spheres of natural stone sector publishing, we have become a pioneer in the technology dimension of it as well. In the meantime, let us give you brief informatio­n about Presreader; Presreader provides publicatio­ns from all countries in all languages. Our national airlines company, Turkish Airlines, uses Presread applicatio­n on the inflight entertainm­ent system. Consider that THY carries 700 million passengers annually. Although we are at the beginning of the road in the field of digital magazine publicatio­n, we will continue to be the honor of our country in natural stone sector, just like THY does in airline industry.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye