Tarsus Haber

Emekliler Banka Promosyonu­nda Artış İstiyor

- 1’den devam

Türkiye Emekliler Derneği ( TÜED) Genel Merkez Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, bankaların emeklilere aylıkları karşılığın­da verdiği promosyonl­arın, yeni yılda günün koşulları dikkate alınarak artırılmas­ını istedi.

Başkan Ömer Kurnaz, Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK) ile bankalar arasında 2017'de imzalanan protokolle ilk defa toplu olarak başlatılan emeklilere banka promosyonu uygulaması­nda üç yıl geride kaldığını belirtti.

Üç yıllığına, bin lira aylık alanlara 300, bin ile 2 bin lira arasında aylık alanlara 375, 2 bin lira üzeri aylık alanlara ise 450 lira olarak uygulanan banka promosyond­a birçok emeklinin sözleşme süresi 2020'de sona ereceğini ifade eden Başkan Ömer Kurnaz, “Yeni yılda promosyon için bankalarla tekrar masaya oturacak emekliler, yeni sözleşmede rakamların ekonomik koşullar dikkate alınarak, artırılmas­ını talep etti.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Merkez Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, emeklilere banka promosyonu verilmesi için yıllarca mücadele verdikleri­ni kaydeden, mimarı oldukları işin takipçisi olmaya devam edecekleri­ni söyledi.

Bin ile 2 bin lira arasında aylık alanlara üç yıllığına ödenen 375 liralık promosyonu­n, aylık 10 lira civarına geldiğine dikkati çeken Başkan Ömer Kurnaz, şunları kaydetti:"Bankaların emeklileri­mize aylıkları karşılığın­da verdiği promosyonl­arı, günümüzün ekonomik şartlarınd­a anlamını yitirmişti­r.

Bu konuda bankaların tek taraflı dayatmalar­ına izin verilmemel­i. Banka promosyonl­arının tespitinde, kamu çalışanlar­ına yapılan ödemeler de dikkate alınmalı.

Emeklileri­n banka promosyonl­arı, yeni yılda SGK, bankalar ve derneğimiz­ce oluşturula­cak bir komisyon tarafından günün koşulları dikkate alınarak artırılmal­ı."dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye