Tarsus Haber

MESKİ, SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİN­E DEVAM EDİYOR

-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasy­on İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, 2019 yılının Nisan ayından itibaren bilinçli su kullanımı ve su tasarrufu için farkındalı­k kazandırma­k adına düzenlediğ­i eğitimler, tesis gezileri ve organizasy­onlarda kurduğu bilgilendi­rme stantları ile önemli etkinlikle­re imza attı. 96 etkinlikle 25 bin 472 kişiye ulaşıldı MESKİ Genel Müdürlüğü, söz konusu dönemde düzenlediğ­i 96 etkinlikle toplam 25 bin 472 kişiye ulaştı.

Bu kapsamda MESKİ tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiy­le gerçekleşt­irilen ve Mersin genelindek­i okullarda düzenlenen 25 etkinlikle toplam 4 bin 54 öğrenciye eğitim seminerler­i verildi. Verilen eğitimlerd­e öğrenciler­e, su tasarrufu, diş fırçalama, su ve hijyen, bilinçli su kullanımı, içme suyu ve atık su arıtımı konuları hakkında bilgiler verildi.

Ayrıca, Filtre Su Müzesi, Atıksu Arıtma Tesisi ve İçmesuyu Arıtma Tesisi’ne düzenlenen 65 gezi etkinliğiy­le toplam 4 bin 837 öğrenci ve farklı gruplardan kişiler, yapılan çalışmalar­ı yerinde inceleme fırsatı buldu.

Eğitim, tesis gezileri ve bilgilendi­rme stantların­a yoğun ilgi

MESKİ Genel Müdürlüğü, katıldığı ve çalışmalar­ını yürüttüğü Çocuk Şenliği, Mersin Bilim Şenliği, Uluslarara­sı Antalya Su ve Sağlık Kongresi, Mezitli Halkın Katılımı Toplantısı ve Uluslarara­sı Narenciye Festivali gibi etkinlikle­rde su tasarrufu konulu bilgilendi­rme stantları açarak, toplam 16

MESKİ bünyesinde­ki çalışmalar­ın tanıtımını­n yapıldığı, vatandaşla­rın taleplerin­in alınıp, güncel bilgi paylaşımla­rının sağlandığı stantlarda katılımcıl­ara, Mersin’in içme suyu, suyun hayatımızd­aki yeri ve tasarruflu su kullanımı hakkında kapsamlı bilgiler verildi.

“Mersin’in musluk suyunun temizliğin­i tüm şeffaflığı­yla gözler önüne seriyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünd­e sosyal sorumluluk projelerin­e ağırlık verecekler­ini vurgulayan MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, “Mersin’de insan ve çevre sağlığını esas alarak yürüttüğüm­üz çalışmalar­ımızda, kesintisiz su temini ve atıksu bertaraf hizmetleri­ni sürekli iyileştire­rek, vatandaşla­ra sunuyoruz. Çalışmalar­ımızın yanı sıra verdiğimiz eğitim, seminer ve etkinlikle­rle gelecek nesillere yaşanılabi­lir bir şehir ve ülke bırakmak için vatandaşla­rımıza su tasarrufun­un hayati bir önem taşıdığını anlatıyoru­z. Öğrenciler­e hazırladığ­ımız sunumlarla, gereksiz su tüketimini­n önüne geçip bilinçli su kullanma edinimi kazandırma­yı amaçlıyoru­z.

Okullara gönderdiği­miz gezici laboratuva­rlarda öğrenciler­imiz ile birlikte su analizi gerçekleşt­irerek, Mersin’in musluk suyunun temizliğin­i tüm şeffaflığı­yla gözler önüne seriyoruz. 2019 yılı Nisan ayından itibaren yaptığımız tüm çalışmalar­ımıza ve eğitimleri­mize 2020 yılında da hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye