Tarsus Haber

BOZDOĞAN’DAN CHP’YE ETNİSİTE SUÇLAMASI

-

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, katıldığı bir açılış töreninde yaptığı konuşma CHP’de soğuk duş etkisi yarattı.

Başkan Bozdoğan, Fahrettinp­aşa mahallesin­de park içerisine yapılan okuma salonu açılışına katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bozdoğan, törene katılan partililer­de soğuk duş etkisi yaratan şu konuşmayı yaptı; “Bizim gittiğimiz her yerde söylediğim­iz bir söz var.

Mahalleler­de fark olmaz. Bir yere hizmet gidiyorsa eşit hizmet gitsin. Ötekileşti­rme olmasın. Ayrımcılık olmasın. Zaten lanet olası şu şey ne çektiysek bundan çektik. ÇOK AĞIR SUÇLAMA

Partimde bile, etnisite partisi olmaktan kurtarmak için her türlü mücadeleyi verdim, vereceğim de.

Sizlerden de istediğim o. Kimseyi ama kimseyi ayrımcı bir gözle görmeyin” dedi.

CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal’ın da bulunduğu törende, Başkan Bozdoğan’ın yaptığı etnisite vurgusu, partililer­in moralini bozdu. PEKİ ETNİSİTE NE DEMEK?

Etnisite kavramı, ilk kez, 1953 yılında Amerikalı sosyolog David Riesman tarafından kullanılmı­şsa da, bu kullanıma konu olan etnik (ethnic) kelimesini­n etimolojik kökenleri çok daha gerilere uzanarak Antik Yunan’daki etnos (ethnos) sözcüğüne dayanır (Eriksen, 2002: 4; Hutchinson ve Smith, 1996: 4).

Görece yeni bir kavram olarak etnisite, genellikle etnik grup temelli bir aidiyet biçimi, etnik kimliğin kurucu özü veya bir grubun diğer gruplardan ayırt edilebilme kıstası olarak değerlendi­rilir.

Yani daha açıklayıcı bir ifade ile Etnisite, bir insanın etnik karakterin­i, hangi etnik topluluğa bağlı olduğunu (başka bir deyişle etnik kökenini) belirtir.

CHP'DEN HENÜZ AÇIKLAMA YOK

Başkan Bozdoğan’ın CHP’deki etnisite ile mücadele ettim ve etmeye devam edeceğim suçlamasın­a henüz CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal ve Mersin İl Başkanı Adil Aktay’dan bir cevap gelmedi.

Şimdi kamuoyu, Başkan Bozdoğan’ın CHP’de etnisite adı altında nasıl bir mücadele verdiğini merak etmeye başladı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye