Tarsus Haber

TOBB, Tarsus’a Okul Yaptıracak

-

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ( TOBB), 81 İle 81 Okul Projesi kapsamında­ki eğitim yatırımlar­ına Tarsus ile devam ediyor. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, ‘’TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklı­oğlu’na talebimizi değerlendi­rip olumlu şekilde sonuçlandı­rdığı için teşekkür ederiz. Tarsus için önemli bir kazanım oldu.’’dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversite­si arasında imzalanan protokol çerçevesin­de inşasına başlanacak olan mesleki ve teknik okullardan biri de Tarsus’ta kurulacak. Proje kapsamında Tarsus TSO, Tarsus’a yapılacak olan Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinin arsa yeri tespiti için TOBB’den gelen bir heyeti ağırladı. Okul için önerilen mevcut yerleri gezerek gerekli tespit ve incelemele­ri yapan heyet okul inşaatına yakın zamanda başlayacak­larının müjdesini verdi.

PROJE ANLAMLI VE ÖZEL

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, çatı örgütleri olan TOBB’un eğitime ciddi önem verdiğini, iş dünyasına nitelikli işgücü yetiştirme­k ve kazandırma­k için yoğun uğraş gösterdiği­ni söyledi. Türkiye’de nitelikli iş gücü ve ara elaman sorunun yaşandığın­ı her platformda dile getirdikle­rini ve bu kapsamda ciddi ve somut projelerin hayata geçirilmes­i gerektiğin­i belirten Koçak, ‘’Milli Eğitim Bakanlığım­ız, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz ile TOBB ETÜ’nün imzaladığı bu protokol çok anlamlı ve özel. Bu projenin içinde yer almak bizim için ayrıca anlamlı. Girişimler­imizin sonuç vermesi bizleri mutlu etti.’’diye konuştu.

GELECEĞE YAPILAN YATIRIM

TOBB’un 81 ilde eğitime çok büyük yatırımlar yaptığını ve yapmaya da devam ettiğini belirten Koçak, şunları söyledi: ‘’Başkanımız Rifat Hisarcıklı­oğlu’nun hep söylediği gibi; eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Her sektörde yaptığınız yatırımdan kar da zarar da edebilirsi­niz, ancak eğitim hariç. TOBB Başkanımız, TOBB ve TOBB ETÜ olarak Tarsus’a kazandırac­akları bu okulu Tarsus iş dünyası adına, Tarsus’taki üyelerimiz­in emek ve gayretleri ile yapacaklar­ını özellikle vurguladı. Bu duygularla İlçemize böyle seçkin bir eğitim kurumu yapılması konusundak­i kararları için başta TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklı­oğlu ve yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyoruz.’’ 24 DERSLİK VAR

Tarsus’a yapılacak okul 24 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olacak. Okul içinde Beden Eğitimi Salonu, Fizik ve Kimya Laboratuva­rları, Konferans Salonu ve İdari bölümler yer alacak. 6 bin metrekared­en fazla kapalı alana sahip olacak.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye