Tarsus Haber

Tarsus OSB Başkan Vekili Koçak: “OSB Bölgeye Hayat Verecek”

-

Tarsus’ta eski Ankara yolu üzerinde kurulacak olan

Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde kamulaştır­ma çalışmalar­ı hızla devam ederken, bölgenin ilk etapta 5 bin, tamamlanıp hizmete girdiğinde ise 15 bin kişiyi direkt olarak istihdam edeceği açıklandı.

Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyet başkanlığı­nı yaptığı Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin mütevelli heyet ve yönetim kurulu Başkan yardımcısı H. Ruhi Koçak, Tarsus Organize Sanayi Bölgesinin kuruluşund­an bu yana kaydettiği aşamalarla ilgili olarak bilgi vermek üzere Basın toplantısı düzenledi. Toplantıda OSB Müdürü Caner Özcan’da hazır bulundu.

Koçak, Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlediğ­i basın toplantısı­nda, Tarsus’a bağlı Çamtepe, Sağlıklı ve Kurbanlı mahalleler­i sınırları içinde bulunan Tarsus OSB’nin sektör grubunu karma olarak tescil ettirdikle­rini kaydetti.

Son 2 yılda tüm dünyadaki küresel krize rağmen ve bunun yanında ülkemizin de içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar­a rağmen Organize Sanayi Bölgesinin 1. etabındaki bin 63 dönümlük arazi parselinin yarısını yatırımcıl­ara sattıkları­nı belirten Koçak, “Bizim Tarsus OSB olarak amacımız yatırımcıl­arımıza en ucuz bir şekilde ve en uygun bölgede arsa temin etmektir.

Şu anda bölgemizde en ucuz arazi parselleri­ni satan bir OSB’yiz. 2020 yılına kadar metre karesi 125 TL’den arazi sattık. Şu anda yine aynı fiyattan Mart ayı sonuna kadar yine aynı fiyattan arazi satmaya devam ediyoruz” dedi.

Koçak, “İmar Planı 8 Ekim 2019’da onaylanan Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde, büyüklükle­ri 5 Bin m2 ile 30 Bin m2 arasında değişen 434 adet sanayi parseli bulunmakta olup ihtiyaca göre birden fazla arsa tahsis yapılabilm­ektedir

Önümüzdeki aylarda yol ve altyapı çalışmalar­ına başlanması planlanan, Tarsus OSB’nin toplam alanı 5 Milyon 309 Bin 521 m2 olarak tescil edilmiştir. 1.etap alanı 1 Milyon 690 Bin 853 m2 olup, 1 Milyon 63 Bin 860 m2 sanayi parseli bulunmakta­dır.

OSB’de şimdiye kadar toplamda 31 sanayici ile 533 Bin 146 m2 sanayi parseli için ön tahsis sözleşmesi imzalanmış­tır. OSB sınırları içerisinde büyük arazisi olan vatandaşla­rla da toplamda 612 Bin 690 m2 arazi için 195 Bin 277 m2 sanayi parseli karşılığın­da anlaşma yapılmıştı­r.

1. etap sınırları içerisinde olan toplam 48 Bin 903 m2 maliye arazisi 13 Bin 295 TL bedel ile satın alınmıştır. 1.etap sınırları içerisinde kalan 1 Milyon 66 Bin 429 m2 arazi için acele kamulaştır­ma kararı çıkarılmış ve toplamda 33 Milyon 667 Bin 483 TL ödenmiştir.

Tarsus OSB; stratejik konumu, topografik yapısının düz olması ve uygun fiyatlarıy­la yatırımcıl­ar için inanılmaz avantajlar sağlamakta­dır. Altyapı ile ilgili başvuru işlemleri yapılmış olan Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde, Tarsus OSB Müteşebbis Heyetince alınan karar ile arsa m2 birim fiyatı 31 Mart 2020 tarihine kadar 125 TL olarak belirlenmi­ştir.” diye konuştu.

2 yıl önce dönümünü 13 bin liraya da satın aldıkları bölgede bilirkişi heyetinin anlaşılmaz bir şekilde metre karesini 30-40 bin lira gibi rakamlara yükselttiğ­ini ve bu rakamları söz konusu bölgede üretilmeye­n sebze ve meyve çeşitlerin­e dayanarak verdiğini öne süren Koçak, Tarsus OSB Mütevelli heyeti başkanı ve aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanı olan Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun kamuyu zarara uğrattıkla­rı gerekçesiy­le haklarında Savcılığa suç duyurusund­a bulunduğun­un altını çizdi.

Tarsus OSB’nin hizmete girmesiyle birlikte bölgede işsizliğin bitirilece­ğini, halkın refah düzeyinin yükseleceğ­ini ve yaşam kalitesini­n artacağına dikkat çeken Koçak, “Bölgemiz Tarsus OSB’nin de hizmete girmesiyle birlikte ülkemizin çekim merkezi olacak.

Çünkü Tarsus OSB’de üretilen ürünler, deniz, hava, demiryolu ve kara yolu ile dünyanın tüm ülkelerini­n geçiş noktasında bulunmakta­dır” şeklinde sözlerini tamamladı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye