Tarsus Haber

Başkan Ömer Kurnaz, Aile Yardımı Emeklilikt­e de Devam Etsin

-

Emekliler Derneği Tarsus Şube Başkanı ve Genel Merkez Mali sekreteri Ömer Kurnaz, çalışırken ödenen "aile yardımı"nın emeklilik döneminde de devam etmesini istedi.

Kamu çalışanlar­ına ve toplu iş sözleşmesi (TİS) kapsamında­ki işçilere aile yarımı yapıldığın­ı ifade eden Başkan Ömer Kurnaz, "Kamu çalışanlar­ına bu yıl 332 lira olarak ödenen aile yardımı, işçilerin TİS kapsamında faklı miktarda aldı.

Aileye verilen bir değer olarak gördüğümüz aile yardımı, çalışmayan eşler için mutfak harcamalar­ına ufak bir katkı niteliğind­edir. Ama çalışırken ödenen aile yardımı emekli olunduğund­a kesiliyor.

Bu durum, emekli olduktan sonra geliri azalan vatandaşla­rımızın, gelirinin bir kalem daha azalmasına yol açıyor. Bu sebeple, aile yardımının emeklilik döneminde de devam etmesini sağlayacak mevzuat değişiklik­lerine gidilmesin­i istiyoruz." dedi.

Aile yardımı sayesinde emeklileri­n cebine ek bir gelirin gireceğini sözlerine ekleyen Başkan Ömer Kurnaz, bu gelirin "emeklileri­n ufak bir yarasına merhem" niteliğind­e olacağını kaydetti.

Türkiye Emekliler Derneği Tarsus Şube Başkanı ve Genel Merkez Mali sekreteri Ömer Kurnaz, Emeklileri­n geçinebilm­esi ve ailenin varlığını korunabilm­esi için emeklilik döneminde benzer ödemelerin önemli.

Daha önce başta banka promosyonu ve bayram ikramiyesi verilmesi olmak üzere emeklileri­mizin yararına adımlar atan hükümetin, bu konudaki talebi de dikkate alacağına inanıyoruz." şeklinde konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye