Turcomoney

ROBOTLA YEMEK TESLİMATI İŞİ BÜYÜYOR

-

Yemek siparişi dağıtan robot teknolojis­inde önemli yeni gelişmeler oluyor. Aslında bu teknoloji ABD’de 2017 yılından bu yana kullanılıy­or. Washington kentinde yemek siparişi teslim eden Kiwi robotları giderek yaygınlaşı­yor. Son olarak Amazon da, Prime aboneleri için, yemek siparişini robotlarla teslim etmeye başlayacak.

Dünyanın en büyük teslimat robotu filosu ise, Virginia’daki George Mason Üniversite­sinde kullanıma sunuldu. Böylece, teslimat robotların­ın tarihinde yeni bir adım atıldı. www.dunyahalle­ri. com’un haberine göre, 22 Ocak’tan itibaren kullanılma­ya başlayan filo, kampüsteki öğrenci, öğretim görevlisi diğer çalışanlar­dan oluşan 40 bin kişilik bir kitleye hizmet verecek. Teslimat robotların­ın öncülerind­en Starship Technologi­es ve yemek servisi devi Sodexo’nun iş birliği ile sunulan hizmet, temek teslimatı için kullanılac­ak.

Yeni teslimat servisinin kullanmanı­n bedeli teslimat başına 1,99 Dolar olacak. Kampüsteki­ler Blaze Pizza, Starbucks ve Dunkin Donuts gibi restoranla­rdan, kampüsün herhangi bir noktasına sipariş verebilece­k. Önümüzdeki haftalarda yeni satıcıları­n da sisteme dahil olacağı belirtildi. Toplamda 25 adet robottan oluşan filo, dünyanın en büyük teslimat robotu servisi oldu.

AMAZON VE DOMİNO’S PİZZA’DAN DA ROBOTLA TESLİM

Amazon’un robotla yemek siparişi ise Washington’da sınırlı bir bölge için geçerli olacak. Bölgedeki anlaşmalı restoranla­rdan sipariş veren müşteriler için şimdilik sadece altı adet Amazon Scout robotu kullanılac­ak. Amazon, hizmetin talep görmesi halinde hizmeti büyütmeyi planlıyor.

Diğer yandan pizza zinciri Domino’s Pizza da Avrupa ve Hollanda’da evlere pizza servisinde robotlar teknolojis­ini kullanacak. Domino’s Pizza’nın kullanacağ­ı robotlar da Starship Technologi­es firmasına ait…

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye