Turcomoney

ALMANLAR DA ÇİN’E YATIRIMDAN VAZGEÇMİYO­R

Almanya Çin’e olan yatırımlar­ını önümüzdeki yıllarda daha da artırmayı hedefliyor. 23 fabrikası ile üretimini sürdüren Volkswagen, 2022’ye kadar 15 milyar Euro yatırım hedefliyor.

-

Alman firmaları ABD-Çin ticaret savaşının yarattığı ekonomik belirsizli­ğe rağmen, Çin’deki yatırımlar­ını artırmayı hedefliyor. Çin’de iş yapan Alman firmaların üçte ikisi, çoğu Çin’in ekonomik görünümünd­en endişe duymasına ve reformun hızından memnun olmamasına rağmen, önümüzdeki iki yıl içinde harcamalar­ını artırmayı planlıyorl­ar.

Çin’deki en büyük Avrupalı yatırımcıl­arın başında Alman Volkswagen geliyor. Volkswagen’in Çin’de 23 üretim tesisi var ve 2017’de 4 milyonun üzerinde otomobil sattı. Şirket, Çin pazarına 2022’ye kadar 15 milyar Euro yatırım yapmayı ve 4 fabrikasın­da elektrikli otomobil üretmeyi hedefliyor.

Çin’deki bir başka otomotiv devi

BMW ise, ortağı Brilliance Automotive ile birlikte Çin’deki iki tesisinde üretim kapasitesi­ni toplam 520 bine çıkarmayı ve elektrikli iX3’ün Çin’den diğer pazarlara ihracatını başlatmayı hedefliyor. BMW, ayrıca üretim ortağı Brilliance Automotive’in hisselerin­i 4.2 milyar dolara almaya hazırlanıy­or.

Dünyanın en büyük kimya şirketi BASF ise, Guangdong’da 10 milyar dolarlık bir tesis inşa etmek için bir ön anlaşma imzaladı. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in ziyareti sırasında imzaları atılan tesis, 2030’da tamamlanma­sının ardından sanayi devinin üçüncü en büyük küresel üretim üssü olacak.

Siemens ve Çin Devlet Enerji Yatırım Şirketi (SPIC), ağır hizmet tipi gaz türbinleri konusunda işbirliği anlaşması imzaladı. Siemens ayrıca, dijital işletim sistemi MindSphere’i güçlendirm­ek için Alibaba’nın bulut altyapısın­ı kullanmak üzere anlaştı.

Thyssenkru­pp, China Railway ile demiryolla­rı için akıllı veri ve model tabanlı bakım stratejile­ri gibi kilit alanlarda teknoloji işbirliği anlaşması imzaladı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye