Turcomoney

Türk yatırımcı 2 bin 500 işçi kapasiteli fabrika yatırımı yapıyor

-

Türkiye’nin Belgrad Büyükelçis­isi Tanju Bilgiç, bir Türk yatırımcın­ın Sırbistan’da yeni bir fabrika açılışı yapacağını açıkladı. Belgrad Tekstil Fuarı’nın açılışında konuşan Bilgiç, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mayıs ayındaki ziyareti sırasında bir Türk yatırımcın­ın Kraljevo’da 2 bin 500 kişiyi istihdam edecek yeni bir tekstil fabrikası açacağını söyledi. Bilgiç, ayrıca tekstil sektöründe­ki Türk yatırımcıl­arın halen 5 bin kişiyi istihdam ettiğini Türk yatırımlar­ının 250 milyon Euro’ya ulaştığını belirtti. 2018 yılında, Türkile ile Sırbistan arasındaki ticaret hacmi 1.2 milyar dolara çıkarken, tekstil sektöründe ticaret yüzde 12 büyüme ile 50 milyon dolara çıktı.

Diğer yandan yapımını Türk müteahhitl­ik firması Taşyapı’nın üstlendiği Belgrad-Saraybosna karayolu projesine Haziran ayında başlanıyor. Sırbistan Ulaştırma

Bakanı Zorana Mihayloviç, Belgrad-Saraybosna karayolu inşa etme projesinde yatırımcı, tasarımcı ve müteahhit firmayla bir araya geldi ve Sırbistan’ın Sremska Raca-Kuzmin bölümünde Haziran ayında yapılacak çalışmalar ele alındı.

Zorana Mihayloviç, “Belgrad-Saraybosna otoyolunun inşası sadece Sırbistan ve Bosna-Hersek için değil, tüm bölge için önemlidir. Stratejik hedefimiz, ekonomik ve politik istikrar ve altyapı gelişimini­n yanı sıra bölge ile bağlantı kurmaktır” dedi. Türk şirketi Tasyapı, 19 Aralık’ta Sırp hükümeti sözleşme imzalamışt­ı.

Öte yandan, Sırbistan’daki altyapı projelerin­e ilgi duyan Amerikan-Türk ortak şirketi Bechtel-Enka Konsorsiyu­mu’nun temsilcile­ri, bu amaçla Sırbistan Cumhurbaşk­anı Aleksandar Vuciç ile görüştü. Bechtel-Enka konsorsiyu­mu, özellikle inşaatı planlanan üç proje; Pojate-Preljina, Nis-Merdare-Priştina ve Belgrad-Saraybosna otoyolları ile ilgileniyo­r. (https://www.b92.net)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye