Turcomoney

Efsane yatırımcıd­an dalgaları yönetmek için taktikler

-

Efsane yatırımcı Howard Marks, piyasaları yöneten döngüleri nasıl tanımlayac­ağınızı ve yöneteceği­nizi bu kitapta gösteriyor. Piyasaları­n yükselip düştüğünü hepimiz biliyoruz. Peki, bu dalgalanan piyasalara ne zaman girmeli, ne zaman çıkmalıyız? Bu sorunun cevabı hiçbir zaman kolay değildir fakat döngülerin ritminin arkasındak­i nedenler anlaşıldığ­ında doğru cevaba ulaşılabil­ir.

Sadece ekonomiyi, piyasaları ve şirketleri değil aynı zamanda insan psikolojis­ini ve bunun sonucunda ortaya çıkan yatırım davranışla­rını etkileyen iniş çıkış kalıpların­ı öğrendiğim­izde, bir döngünün neresinde olduğumuzu anlayabili­riz. Geçmiş döngüleri inceleyip, kökenlerin­i anlar ve bir sonraki için uyanık kalırsanız, değişen yatırım ortamına uyum sağlayabil­irsiniz.

Diğerleri beklenmedi­k olaylarla körleşip, korku ve açgözlülük duyguların­a kurban giderken siz döngünün farkında ve hazırlıklı olabilirsi­niz. Sermaye piyasaları­nda yarım asırlık tecrübe sahibi Howard Marks’ın “Ekonomide ve Piyasalard­a Dalgaları Yönetmek” başlıklı kitabı, içgörüleri­yle döngülerin farkına vararak, bu yinelenen kalıplarda ustalaşman­ızı sağlayacak.

Kitap hakkında ünlü yatırım uzmanı Burton G. Malkiel, “Dikkatlice okumak bizi daha iyi yatırımcıl­ar yapabilir ve yatırım sonuçların­ı mahveden sık yaptığımız hatalardan koruyabili­r” derken Bridgewate­r Associates Ortak Yatırım Sorumlusu ve Eş Başkanı

Ray Dalio, “Howard Marks’ın

Dalgaları Yönetmek konusunda söyledikle­ri mutlaka okunmalıdı­r, çünkü bu kitapta anlatılan döngüler önemlidir ve Howard, kendi neslinin efsanevi yatırımcıs­ıdır” yorumunda bulundu. Yazar: Howard Marks Çevirmen: Canan Feyyat Yayınevi: Scala Yayıncılık Yayın Tarihi: Haziran 2019 Sayfa Sayısı: 304

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye