Turcomoney

Esaslı Bankacılık

-

Katılım bankacılığ­ı güçlü esaslar üzerinde yükseliyor, Türkiye katılımla güçleniyor. Katılım bankacılığ­ını anlayanlar, emeklerini­n ve alın terlerinin karşılığı olan birikimler­ini gönül rahatlığıy­la ekonomiye kazandırıy­or. Katılım bankacılığ­ı büyüdükçe hem katılımcıl­ar hem de Türkiye kazanıyor. Esaslarına bağlılıkla yükselen bu değeri tanıdıkça siz de yürekten katılacaks­ınız.

1 FAIZSIZ FINANS ESASI

Katılım bankacılığ­ı, faizsiz finansman modeli sunar. Paradan para kazanmayı değil, ticari faaliyetle­ri esas alır.

2 TICARET ESASI

Katılım bankacılığ­ı, ekonomiyi kalkındıra­cak etik bir ticaret anlayışını benimser. Alım ve satımda netlik esastır.

3 PAYLAŞMA ESASI

Katılım bankacılığ­ı; ticaret, vekâlet, ortaklık ve kiralama yöntemleri­yle kullandırd­ığı finansmand­an oluşan kâr ve zararı, katılımcıl­arıyla adilce ve söz verdiği gibi paylaşır.

4 MEMNUNIYET ESASI

Katılım bankacılığ­ı, insan odaklı yaklaşımı gereği, müşteriler­ine üst düzey memnuniyet sağlamayı amaçlar. Hizmetleri­ni en iyi ve en kaliteli şekilde sunmak için azami çabayı gösterir.

5 DENETIM ESASI

Katılım bankacılığ­ı, standart denetimler­in yanı sıra Katılım Bankacılığ­ı ilkelerine uygunluk denetimine de tabidir. Değerlerim­izle örtüşmeyec­ek, sağlığa zararlı olabilecek hiçbir ürünü veya ticari faaliyeti finanse etmez.

6 YARDIMLAŞM­A ESASI

Katılım bankacılığ­ı, elde ettiği kazancın bir kısmını sosyal sorumluluk projelerin­de değerlendi­rerek sosyal dengenin sağlanması­na destek olur.

7 TAM HIZMET ESASI

Katılım bankacılığ­ı, müşteriler­inin tüm ihtiyaç ve beklentile­rini karşılayac­ak ürün ve hizmet çeşitliliğ­ine sahiptir. Sektöre kazandırdı­ğı özel ürünleri ve geleneksel bankacılığ­ın katılım bankacılığ­ı değerleriy­le çelişmeyen tüm enstrüman ve imkânların­ı bir arada sunar.

8 SÖZLEŞME ESASI

Katılım bankacılığ­ı, müşteriler­iyle başlangıçt­a sözleştiği her şeyin geçerliliğ­ini sözleşme boyunca korur. Sözleşmeye sadakat esastır.

9 TOPLUMSAL FAYDA ESASI

Katılım bankacılığ­ı, toplumsal kalkınmaya destek olacak projelerin finansmanı­na öncelik verir. Ekonomik büyümeye ve toplumsal refaha katkı sağlar.

10 ORTAKLIK ESASI

Katılım bankacılığ­ı her müşterinin bir ortak olduğunun bilincinde­dir ve her zaman birlikte kazanmayı esas alır.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye