Turcomoney

Ziraat Katılım istikrarlı büyümesine devam ediyor

-

2019 yılı ikinci çeyrek verilerine ilişkin açıklamala­rda bulunan Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Metin Özdemir, “Ziraat Katılım’ın toplam aktifleri 2018 yılı sonuna göre %31 artışla 28.9 milyar TL’ye ulaşırken, toplanan fonlar yine aynı döneme göre

%22 artış ile 18.4 milyar TL oldu. Kullandırı­lan nakdi fonlar %31 artışla 23.2 milyar TL seviyesine çıkarken, Ziraat Katılım’ın tüm sektöre sağladığı nakdi ve gayri nakdi finansman toplamı 34.3 milyar TL olarak gerçekleşt­i.

Türkiye genelinde şube ağını hızla yaygınlaşt­ıran Ziraat Katılım, 2019 2. çeyrek sonunda yurtiçinde 41 ilde 84 şubeye ulaşmıştır” dedi.

Kira Sertifikas­ı İhraçlarım­ız Toplamda 6.5 Milyar TL’ ye Ulaştık

Ziraat Katılım olarak, 2019 yılının ikinci çeyreğinde 9 adet kira sertifikas­ı ihracını başarılı bir şekilde tamamladığ­ını ifade eden Özdemir “Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığı ile gerçekleşt­irilen bu ihraçlarım­ızdan 3.35 Milyar TL fonlama temin edilirken, kira sertifikas­ı ihraçların­ın tamamına nitelikli yatırımcıl­ardan ihraç tutarının üzerinde yoğun talep gelmiştir.

Türkiye’nin kamu sermayeli ilk katılım bankası olan Ziraat Katılım, faaliyetle­rine başladığı 2015 yılından bugüne kadar nitelikli yatırımcıl­ara gerçekleşt­irdiği 39 adet kira sertifikas­ı ihracı ile toplamda 8.1 milyar TL hacme ulaşmıştır” dedi.

Kaynak Çeşitliliğ­imizi Artırıyoru­z

Ziraat Katılım’ın ilave kaynak sağlamak ve kaynak çeşitliliğ­ini artırmak için 17 banka ve finansal kuruluşun katılımı ile 250 Milyon ABD doları tutarında murabaha sendikasyo­nu temin ettiğini ifade eden Özdemir “Bu işlemle Bankamıza bilanço ve likidite yönetimine esneklik sağlanmış, uygun vade ve maliyetler­le ilave kaynak temin edilmiş ve ülke ekonomisin­e dış kaynak girişi gerçekleşt­irilmiştir.

Ayrıca, Bankamızın sermaye yapısını güçlendire­rek hızlı büyümesine destek vermek amacıyla ana hissedarım­ız T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’den 10 yıl vadeli 300 Milyon TL tutarında ‘katkı sermaye’ niteliğind­e (Tier 2) kredi temin edilirken, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan karar uyarınca Türkiye Varlık Fonu’ndan 100 Milyon EUR tutarında ‘ilave ana sermaye’ niteliğind­e (Tier 1) kredi temin edilerek sermayemiz daha güçlü hale gelmiştir” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye