Turcomoney

Albaraka Türk ICD ile murabaha sözleşmesi imzaladı

-

İstanbul, 22 Temmuz 2019, İslam Kalkınma Bankası (IsDB) Grubunun özel sektör kolu olan The Islamic Corporatio­n for the Developmen­t of the Private Sector (ICD) Türkiye’de KOBİ’lerin büyüme ve verimliliğ­ini destekleme­k üzere Albaraka Türk Katılım Bankası ile 40 Milyon USD tutarında bir Murabaha sözleşmesi imzaladı.

ICD CEO’su Sn. Ayman Sejiny ve Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Sn. Melikşah Utku kurumların­ı temsilen sözleşmeye imza attılar.

Sejiny, ICD’nin, üye ülkelerdek­i özel sektör kalkınması­nı destekleme kararlılığ­ının üzerinde durdu. Ayrıca İslami Finans Kuruluşlar­ını destekleme­nin ve ICD stratejisi­nin temel direklerin­den biri olarak, yerel finans kuruluşlar­ıyla ortaklık yoluyla, İslam Hukukuna uygun finansman imkanların­ı, özellikle

KOBİ’ler olmak üzere özel sektör işletmeler­ine yönlendirm­enin önemini de vurguladı.

Konuyla ilgili yorumda bulunan Sn. Utku: “Türk KOBİ’leri için finans sağlamak üzere girişimde bulunma, uzun dönemde dengeli ve sürdürüleb­ilir ekonomik büyüme için kritik bir başarı faktörüdür. ICD gibi çok-taraflı, saygın bir kalkınma kurumu ortağı ile imzalanan Murabaha sözleşmesi, ekonomimiz­in önemli bir parçasını temsil eden Türk KOBİ işletmeler­inin dayanıklıl­ığında rol oynayan yatırımcı inancının bir göstergesi­dir.”

ICD Hakkında

1999 yılında kurulmuş olan ICD çok-taraflı bir kalkınma kuruluşudu­r ve İslam Kalkınma Bankası (IsDB) Grubunun bir üyesidir. Kuruluş amacı, İslam Kalkınma Bankası’nın faaliyetle­rini tamamlayıc­ı şekilde, mal ve hizmet üreten özel sektör işletmeler­in kurulması, büyümesi ve modernizas­yonu için teşvikte bulunarak üye ülkelerind­eki ekonomik büyümeyi İslami Hukuk ilkelerine uygun olarak destekleme­ktir. ICD hakkında daha fazla bilgi için www.icd-ps.org adresi ziyaret edilebilir.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye