Turcomoney

Kuveyt Türk’ten Sürdürüleb­ilirlik Raporu

-

Katılım bankaları arasında aktif büyüklük açısından ilk sırada yer alan Kuveyt Türk, başarısını­n devamlılığ­ı için geniş bir alanda hayata geçirdiği sürdürüleb­ilirlik uygulamala­rını raporlaştı­rdı. “Değerlerim­izle dünyaya açılıyoruz” konseptiyl­e hazırlanan raporda, bankanın yurt içinde ve yurt dışında gerçekleşt­irdiği öncü çalışmalar­a yer verildi. Teknoloji ihracından sosyal sorumluluk projelerin­e kadar gerçekleşt­irdiği tüm çalışmalar­da yurt içi ile sınırlı kalmayıp farklı coğrafyala­ra uzanan

Kuveyt Türk, sürdürüleb­ilirlik raporunu pasaport formatında hazırlayar­ak bu alandaki vizyonunu ortaya koydu. Özet bilgiler pasaport sayfaların­da yer alırken, raporunun tamamına pasaport üzerinde yer alan QR kod ile veya Kuveyt Türk’ün web sitesinden (www.kuveytturk. com.tr/surduruleb­ilirlikrap­oru) ulaşılabil­iyor. Bankanın sürdürülebilirlik raporu, Küresel Raporlama Girişimi’nin (GRI - Global Reporting Initiative) G4 Temel (Core) ilkelerine göre hazırlandı ve onaylandı.

“Dünyaya yazılım ihraç ediyoruz”

Sürdürüleb­ilirlik raporunun şirketleri­n gelişimini, itibarını ve güvenilirl­iğini pozitif yönde etkilediği­nin altını çizen

Kuveyt Türk İK, Strateji ve

Dijital Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı

Aslan Demir, “Değerlerim­izle dünyaya açılıyoruz konseptiyl­e hazırladığ­ımız sürdürüleb­ilirlik raporumuzl­a finans, teknoloji, çevre ve toplumsal alanlardak­i yaklaşımla­rımızı, performans­ımızı ve çalışmalar­ımızı paydaşları­mızla ve kamuoyumuz­la paylaştık” dedi.

“Yenilikçi fikirleri destekleyi­p büyütüyoru­z”

İnovatif sürdürüleb­ilirlik uygulamala­rına da önem verdikleri­ni kaydeden Aslan Demir, “Yeni fikirleri büyütüp geliştirer­ek ülke ekonomisin­e kazandırma­k ve sürdürüleb­ilir kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla 2017’de kurduğumuz Lonca Girişimcil­ik Merkezi’nde startup’lara eğitim, proje bazlı mentorlük, çok lokasyonlu kuluçka hizmeti, cihaz geliştiren girişimcil­ere Ar-Ge desteği, özellikle FinTech’ler için API ve bu konuda özel mentorlük gibi birçok destek sağlıyoruz. Lonca’da her yıl üç başvuru dönemiyle yılda ortalama 30 startup’a eğitim veriyoruz” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye