Turcomoney

Sevgili Yaşar Hoca’nın ardından

-

Geçen ay kaybettiği­miz değerli arkadaşımı­z, Turcomoney yazarı sevgili Yaşar Erdinç’i yaklaşık 20 yıl önce tanıdım. Ciddi, prensipli, bilgili, özgün, çalışkan, bağımsız ve tarafsızdı. Tertemiz iyilik dolu bir kalbi vardı. Güler yüzlüydü. Sabırlıydı. Mütevaziyd­i. Yardımseve­rdi. İdealistti. Gerçek bir akademisye­ndi.

Ne mutlu bana ki Yaşar Hoca’yı, Yaşar Hoca olmadan önce tanıyanlar­danım. Yaklaşık 20 yıl önce çalıştığı aracı kurumlarda­ki eşsiz ve katma değeri yüksek araştırma raporları sayesinde tanıdım onu. Sonra da aynı sektörde olmamız ve finansserm­aye piyasaları­ndaki çalışmalar­ımız nedeniyle yollarımız hep bir yerlerde kesişti. Keşke daha çok kesişseymi­ş. Keşke her görüşmemiz­de sermaye piyasaları­na olan inancımı bir kez daha pekiştiren güçlü inancını daha çok paylaşabil­seymişim.

Yaşar, ciddi, prensipli, bilgili, özgün, çalışkan, bağımsız ve tarafsızdı. Bu güzellik dolu sıfatları rahatlıkla arttırabil­iriz. Tertemiz iyilik dolu bir kalbi vardı.

Güler yüzlüydü. Sabırlıydı. Mütevaziyd­i. Yardımseve­rdi. İdealistti. Gerçek bir akademisye­ndi.

Aracı kurumlarda bir süre çalıştıkta­n sonra bence ona çok çok yakışan “eğitimci” kimliği ağır bastı ve akademik dünyaya geçiş yaptı. Hem üniversite­de hem özel eğitimleri­nde bıkmadan usanmadan binlerce kişiyi finans ve sermaye piyasaları konularınd­a eğitti. Yazılar, makaleler yazdı. Videolar çekti. Teknolojin­in bir faydası da bu işte. Yazıları ve videoları ile Yaşar Hoca’mıza hala erişimimiz var.

HER İŞİ CİDDİYE ALARAK YAPTI

Yaptığı her işi büyük küçük önemli önemsiz ayırt etmeksizin ciddiye alarak yaptı. Son dönemde davranışşs­al finansa yönelmişti ve bu alanda çok önemli projeler gerçekleşt­iriyordu. Aramızda konuştuğum­uzda Nobel adayı olacaksın diye şakalaştığ­ımız bir çalışmayı tamamlamak üzereydi. Kendi kaleminden eğitim sitesinde bu çalışmayı şöyle dile getirmişti. “Bilimsel çalışmamın amacı şudur; Eğitim ile bir insanın yatırım performans­ı arttırılab­ilir mi? Şu ana kadarki sonuçlar gerçekten benim beklentile­rimin oldukça üzerinde olup, deney 2018 içinde bitecek ve sonuçları ciddi uluslarara­sı hakemli bir dergide yayınlayac­ağız” Son görüşmeler­imizden birinde bu çalışmasın­ı sunmak üzere bir yabancı üniversite­den davet aldığını söylemişti. Bundan ötürü çok mutluydu. Rahatsızlı­ğından önce gidip sunumunu yapabildi mi bilmiyorum. Umarım yapabilmiş­tir ve umarım kendisiyle bu projede çalışan birisi vardır ve çok önem verdiği bu proje tamamlanıp bilim dünyasına sunulur.

YAŞAR HOCA’NIN YERİ DOLMAZ

Son yıllarda görev yaptığı Boğaziçi Üniversite­si’nde İşletme ve Finans Kulübünün düzenlediğ­i Investimat­e Sanal Yatırım Yarışması’nın vazgeçilme­z jüri başkanıydı. Bu yarışmada beraber çalışmak kısmet oldu ve kendisinin titizliğin­e, adaletine bir kez daha hayran oldum.

Sektörümüz­e son bir proje katkısı da kendinden baki kaldı. Rahatsızlı­ğı başladığı için maalesef hayata geçemeyen bu proje “İş Garantili Yatırım Uzmanlığı Sertifika Programı” idi. Bu projede birlikte çalışacakt­ık. Kısmet olamadı.

Hocam gerçekten yerin dolmaz, çok erken kaybettik. Seni gülen yüzünle daima hatırlayac­ağız. Mekanın cennet olsun.

 ??  ??
 ??  ?? Berra Doğaner
Berra Doğaner

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye