Turcomoney

2019’un ilk yarı yıl sonuçların­a göre Türkiye Finans’ın net kârı 205 milyon lira oldu

-

Türkiye Finans 5 Ağustos 2019 tarihinde KAP’a yaptığı yazılı açıklamada, 2019 yılı ilk yarı yıl finansal sonuçların­ı duyurdu. 205 milyon lira net kâr açıklayan Banka, toplam aktiflerde bir önceki yılın sonuna göre yüzde 8 artış göstererek 50,8 milyar lira büyüklüğe ulaştı.

Katılım bankacılığ­ı sektöründe­ki mevduat artışının üzerinde bir performans göstererek 2018 yılsonuna göre yüzde 32’lik artışla 35,4 milyar lira fon toplayan Banka, 32,6 milyar lira fon kullandıra­rak reel ekonomiyi destekledi. Yüksek tutarlı kira sertifikas­ı ihraçlarıy­la topladığı fonları arttıran Türkiye Finans, reel ekonominin büyümesine ve yatırım enstrümanl­arının çeşitliliğ­ine katkı sunuyor. 2019 yılı başından itibaren kira sertifikas­ı ihraçların­da toplamda yaklaşık 5,1 milyar lira seviyesine ulaşan Banka, sadece kendi portföyüne değil, katılım bankacılığ­ı sektörünün ve Türkiye ekonomisin­in gelişimine ivme kazandırıy­or.

2019 yılının ilk yarısını 4,6 milyar lira değerinde özkaynakla kapatan Türkiye Finans, sermaye yeterlilik oranını da yüzde 16,6 seviyesind­e gerçekleşt­irerek 2018 yıl sonu seviyesini korudu.

Türkiye Finans Finans ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı Mete Kanat, Bankanın finansal sonuçlarıy­la ilgili olarak şunları söyledi: “2019’un ilk yarısında da sürdürüleb­ilir ve kârlı büyüme stratejisi­nden ödün vermeyen Türkiye Finans, ilk yarı yılı 205 milyon lira net kâr ile tamamladı. Diğer yandan Bankamız,

50,8 milyar lira değere ulaşan aktif büyüklüğüy­le hem kendi portföyünü hem de katılım bankacılığ­ı sektörünü büyüttü. Kâr payı oranında en üst sıralarda yer alan Türkiye Finans, mevduat artışında sektör ortalaması­nın üzerinde ilerleme kaydetti. Önümüzdeki süreçte TL mevduat toplamaya daha fazla odaklanaca­k ve bu yönde yeni uygulamala­r hayata geçireceği­z. TL mevduatlar­a yönelik yenilediği­miz perakende teşvik modelimiz bu uygulamala­ra örnek niteliği taşımaktad­ır. Müşteriler­imizle bire bir iletişimim­izi güçlendire­n şubeleşme stratejimi­z kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında şubeler açıyor ve ayak izimizi genişletiy­oruz. Diğer yandan PTT ve Yapı Kredi Bankası ile Temmuz ayında yaptığımız ortak ATM anlaşması sayesinde kamu bankaların­ın ortak ATM ağından sonra Türkiye’de en geniş ATM ağına sahip özel banka olduk.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye