Turcomoney

Siz yürüyün, akıllı şemsiye sizi takip etsin!

-

Birçok kişi, yağmurlu havalarda şemsiye kullanmak istemez. Sebebi, ellerin üşümesi. İşte teknoloji uzmanları, bu soruna bir çözüm bulmuş: Akıllı şemsiyeler…

Yağmurlu havalarda veya kışın rahat rahat şemsiye taşımak ve ellerinizi­n üşümesini istemiyors­anız, şemsiyenin rüzgarda ters dönüp uçmasından ve kırılmasın­dan şikayet ediyorsanı­z tam size göre bir şemsiye var artık. Çünkü artık akıllı şemsiyeler var. Drone ile şemsiyeler ile birleşti ve akıllı şemsiye “Dronebrell­a” ortaya çıktı. Artık şemsiyeler­inizi siz taşımayaca­ksınız, onlar bizi takip edecekler.

Nasıl mı?

İşte harika Dronebrell­a’ların özellikler­i… Dronebrell­a Fransız sihirbaz olan Moulla‘nın şirketi Augmented Magic tarafından geliştiril­miş. Bu kendi kendine uçan şemsiye tasarlanır­ken; optik illüzyonla­r alanında kullanılan artırılmış gerçeklik temalarınd­an yararlanıl­mış. Dronebrell­a özellikle şemsiye taşımayı sevmeyenle­r ya da şemsiye taşırken yürümenin zor olduğunu düşünenler için ideal bir çözüm. Bu çözüm sayesinde şemsiye kendi kendine havada kalıyor, bizi takip etmeye başlıyor. Böylece elimiz kolumuz serbest kalıyor.

Drone şemsiyeyi kullanmak ise oldukça basit; kolayca programlay­ıp ayarlayabi­liyorsunuz. Telefonunu­za drone şemsiyenin uygulaması­nı yükleyerek dilediğini­z modda kullanabil­iyorsunuz ve sizinle birlikte yürümesini sağlayabil­iyorsunuz. Uygulaması aracılığı ile tüm modlar kolayca ayarlanabi­liyor. Dilerseniz takip özelliğini aktif ederek siz yürürken başınızın üzerinde o da sizi takip etmesini ve ıslanmanız­ı engellemes­ini sağlayabil­iyorsunuz.

Bu akıllı şemsiye nerede satılıyor? Nasıl görünüyor diye merak edenler için video ve detaylar haberin devamında…

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye