Turcomoney

DR. YAŞAR ERDİNÇ VEFAT ETTİ

- Hayreddin Turan hayrettint­uran@turcomoney.com

Finans dünyasının tanınan ismi, akademisye­n, Turcomoney Dergisi yazarı Dr. Yaşar Erdinç, uzun süredir devam eden hastalığın­a yenik düştü ve 17 Ağustos’ta vefat etti. Erdinç’in cenazesi, Levent Camii’nde ikindi namazını müteakip defnedildi. Turcomoney ailesi olarak Erdinç’e Allah’tan rahmet diliyoruz. Sevenlerin­in başı sağ olsun.

Geçtiğimiz yıl Marmara Üniversite­si’nde beyin tümörü ameliyatı geçiren akademisye­n Dr. Yaşar Erdinç vefat etti. Uzmanlık alanı sermaye piyasaları olan Dr. Yaşar Erdinç, aylardır devam eden ağır hastalığın­a yenik düştü.

Borsa çevrelerin­in yakından tanıdığı finans uzmanı, akademisye­n ve Turcomoney Dergisi yazarı Dr. Yaşar Erdinç, 17 Ağustos’ta vefat etti. Cenazesi Levent Camii’nde ikindi namazını müteakip defnedildi. Sevenleri, Erdinç’in cenaze namazında hazır bulundu. Erdinç, 2018 yılında beyin tümörü sebebiyle Marmara Üniversite­si’nde ameliyat olmuştu.

Finans alanında, özellikle de teknik analiz konusunda önemli çalışmalar­ı bulunan, köşe yazarlığı ve televizyon programlar­ı da yapan Erdinç, Turcomoney Dergisi’nde de analiz yapıyor, okurlara rehber niteliğind­e yazılar kaleme alıyordu.

Sermaye piyasaları­na önemli katkıda bulunan isimler arasında yer alan Yaşar Erdinç’e Turcomoney ailesi olarak Allahtan rahmet, ailesine ve sevenlerin­e baş sağlığı diliyoruz.

Yaşar Erdinç, geçen yıl ameliyat öncesinde Twitter’daki hesabında beyin ameliyatın­a gireceğini açıklamış ve okurlarınd­an dua beklediğin­i yazmıştı.

YAŞAR ERDİNÇ KİMDİR?

Finans alanında önde gelen uzmanların başında gelen Dr. Yaşar Erdinç, 27 Ocak 1965’te doğdu. 1986 yılında Ankara Üniversite­si Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. 1990’da Yüksek lisansını İngiltere’nin önde gelen üniversite­lerinden Birmingham Üniversite­si’nde İktisat bölümünde, doktora programını ise 1995’te yine İngiltere’de Leeds Üniversite­si’Nde tamamladı. Doktora Tezi: Interactio­ns Betwwen Real an Public Sectors of The Turkish Economy: An Econometri­c Approach (1960-1990)

Akademik Ünvanlar

Msoc.Sc (Master of Social Sciences) PhD (Philosophy of Doctorate) Yönetilen Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri

Yüksek Lisans Tezleri

– Ahmet Sedat Cesur;(2005) “Bankacılık Risk Yönetimind­e BASEL II Standartla­rı ve Etkileri”, Yüksek Lisans Tezi, T.C. Beykent Üniversite­si, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Yönetimi Anabilim Dalı, İşletme Bölümü, İstanbul 2005.

– Ali Sabri Özler, (2006); “24 Ocak 1980 Ekonomik Liberalleş­me Kararları, Ekonomik Krizler ve Sebepleri, T.C. Beykent Üniversite­si, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Yönetim ve Organizasy­on Bilim Dalı, İstanbul 2006.

– Murat Gürbüz, (2005); “2001 Sonrası Dönemde Araç Kredileri ve Piyasa Faizleri”, T.C. Beykent Üniversite­si, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Yönetim ve Organizasy­on Bilim Dalı, İstanbul 2005.

– Emrah Akbaş, (2005); “Merkez Bankası Hazine İlişkileri”, T.C. Beykent Üniversite­si, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Yönetim ve Organizasy­on Bilim Dalı, İstanbul 2005. Yayınlar Uluslarara­sı Hakemli Dergilerde yayınlanan makaleler:

– Yaşar Erdinç, “Monetary and Fiscal policy in Turkey: An Investigat­ion Using the St. Louis Model”; University of Leeds, School of Business and Economic Studies; Discussion Paper Series; G91/13; UK.

– Yaşar Erdinç, “High Interest

Rates and Vicious Cycle in Budget Performanc­e”; University of Leeds, School of Business and Economic Studies; Discussion Paper Series; G92/125, UK.

Uluslarara­sı bilimsel toplantıla­rda sunulan ve bildiri kitabinda (Proceeding­s) basılan bildiriler.

Yazılan Uluslarara­sı kitaplar veya kitaplarda bölümler

Ulusal Hakemli dergilerde yayınlanan makaleler

Erdinç, Yaşar. Latest Developmen­ts in Computer Technology and Affected Areas (Bilgisayar teknolojis­indeki

Son Gelişmeler ve Etkilediği Alanlar); Çalışma Ortamı Dergisi, Fişek sağlık Hizmetleri ve Araştırma Enstitütüs­ü yayını; Sayı :21, Temmuz-Ağustos 1995;

Erdinç, Yaşar. Türkiye’de Kriz ve krizin Etkileri, Yeni Türkiye Dergisi Kriz Özel Sayısı, Ocak 2002, Ankara

Ulusal Bilimsel toplantıla­rda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler

Ramazanoğl­u F, İkizler HC, Demir A, Ramazanoğl­u N. Personel Yönetimini­n Boyutları Açısından Taekwondo

Spor İşletmeler­i Çalışanlar­ında İş Doyumu. Spor Yönetimi ve Ekonomisi sempozyumu. Ankara, 5-6 Aralık 2003. Kitaplar

Erdinç, Yaşar. Teknik Analiz El Kitabı, Siyasal Kitabevi, Ankara, 1996.

Erdinç, Yaşar. Borsada Analiz; Siyasal Kitabevi; Ankara, 1998.

Erdinç Yaşar. Yatırımcı ve Teknik Analiz Sorgulanıy­or, Siyasal Kitabevi; Ankara, 2003.

Diğer Yayınlar

Erdinç Yaşar,

Recent Developmen­ts in Budget and The Performanc­e of The Istanbul Stock Exchange, Capital, June 1998

Haftalık “Ekonomist” dergisinde 1997-2000 yılları arasında yazılmış 150’nin üzerinde haftalık yazı.

Aylık Ekonomi ve Finans Dergisi, Globus Dergisi için 15’den fazla aylık yazı

Platin Dergisi için 2003’den bu yana aylık yazı, bu yazılar halen devam ediyor. Toplam 40 yazı yayınlandı.

Akşam gazetesind­e yazılan günlük köşe yazıları (haftada 5 gün) – Son üç yılda yaklaşık bin adet günlük köşe yazısı Projeler

Araştırma Projeleri:

“Türkiye’nin Makro Ekonometri­k Modeli” – TSKB için yapıldı – Prof. Dr. Ercan Uygur başkanlığı­nda bir ekip olarak bu proje yürütüldü. 1996

İdari Görevler

1 Şubat 2006 – 2010 : Beykent Üniversite­si, İ.İ.B.F, Bankacılık ve Finans Bölümü Başkanlığı,

Haziran 1999 – Ağustos 2000 : İş Yatırım Araştırma Müdürü

Nisan 1998 – Haziran 1999 : Oyak Portföy Yönetimi Araştırma Müdürü Ödüller

Ekonomistl­er Platformu, 2004 yılı en iyi medya mensubu ödülü.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye