Turcomoney

İŞTE EN ZENGİNLERİ­N SÜPER EVLERİ

-

JEFF BEZOS: SERVETİ 178 MİLYAR $, EVİ 165 MİLYON $

Jeff Bezos’un kız arkadaşı Lauren Sanchez ile birlikte Kaliforniy­a bölgesinde fiyat rekoru kırarak satın aldığı Beverly Hills’teki malikaneni­n tarihi de ilginç... Bezos, bu evi medya imparatoru Dreamworks’un eş kurucusu David Geffen’den 165 milyon dolara aldı. Warner malikanesi, film endüstrisi­nin devi Warner Bros.’un kurucusu ve başkanı Jack Warner’ın 1930’larda tasarladığ­ı ve Hollywood’un altın çağındaki bir numaralı malikane olarak biliniyor.

Warner, 1978’de ölümüne kadar burada yaşadı ve eşi Ann Warner malikaneyi korudu ve 1990’a kadar yaşadıktan sonra, 1990’da o zaman için rekor bir rakam olan 47.7 milyon dolara David Geffen’e sattı. 1.200 metrekarel­ik malikane hem tarih geçmişi hem de golf sahasının da yer aldığı bahçesiyle birlikte emlak olarak “muhteşem” olarak nitelendir­iliyor.

BILL GATES: SERVETİ 120 MİLYAR $, EVİ 125 MİLYON $

Teknoloji patronları­nın malikanele­rinin bulunduğu Washington Malibu’da bulunan Xanadu 2.0, bir yüksek teknoloji harikası.

Evde sensör sistemi ile misafirler­e odalardaki sıcaklık ve ışıklandır­mayı kontrol etme imkanı veriliyor, duvar kağıdının arkasına gizlenmiş hoparlörle­rden yayılan müzik misafirler­i odadan odaya takip ediyor, toplam 80 bin dolar değerinde bilgisayar ekranları, havuzunda sualtı müzik sistemi var. 150 bin dolar değerinde cihazlarda saklanan resim ve fotoğrafla­rı istediğini­z ekrana yansıtabil­iyorsunuz.

213 metrekarel­ik salon, yemekli davetler için

150 kişi kapasiteli, evde 24 banyo, 6 mutfak bulunuyor. Çatısı kubbe biçiminde olan 195 metrekarel­ik devasa kütüphanes­inde Gates›in 30.8 milyon dolarödeye­rek satın aldığı “Codex Leicester” ismiyle bilinen, Leonardo da

Vinci’nin 16. yüzyıldan kalma el yazması defteri bulunuyor. Gates, 5 bin metrekarel­ik bir alan üzerine oturtulan evin arazisini 1988 yılında 2 milyon dolara satın aldı, 7 yılda inşa edildi ve 63 milyon dolara mal oldu. Güncel değeri 125.5 milyon dolar.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye