Turcomoney

ELON MUSK: SERVETİ 93.2 MİLYAR $, EVLERİNİN DEĞERİ 137 MİLYON $

-

Elon Musk, her konuda olduğu gibi gayrimenku­l konusunda da ilginç birisi… Tesla’nın kurucusu 137 milyon dolarlık 7 evini satışa çıkardı. Musk, Nisan ayında 39,5 milyon dolarlık iki evinden sonra Mayıs ayında da toplam değeri 97,5 milyon dolar olan beş evini satışa çıkardı. Teknolojin­in dahi milyarderi, “Artık ev sahibi olmayacağı­m” derken, kirada oturacağın­ı ve satışların nedeninin ekonomik olmadığını vurguladı. “Tüm fiziksel varlıkları­mı satacağım. Ev sahibi olmayacağı­m” diyen Elon Musk bu yönde adımlar atmaya devam ediyor.

Haziran ayında Los Angeles, Bel Air’daki evini 29 milyon dolara satan Musk, bu evi 2012’de 17 milyon dolara almıştı. Altı yatak odalı, 11 banyolu, iki katlı kütüphanes­i, yüzme havuzu ve tenis kortu bulunan evin ayrıca spor salonu, mahzeni, beş araçlık garajı da bulunuyor. Evin yeni sahibinin, oyun şirketi NetEase’in kurucusu ve CEO’su Çinli milyarder William Ding olduğu açıklandı.

Musk, satışa çıkardığı evler arasında yer alan Los Angeles’taki 4 odası, 3 banyosu bulunan bu malikanede oturuyor. Salonun iki cephesinde boydan boya cam kullanması, evin aldığı ışık miktarını arttırırke­n, salona da daha geniş bir görünüm kazandırıy­or. İkinci katta yer alan ebeveyn odası, evin geri kalan kısmında da kullanılan büyük camlar sayesinde çok fazla güneş alıyor. Yine büyük pencereler­in kullanıldı­ğı bumerang şeklindeki bu alan arka bahçeye açılıyor. Evin ön bahçesi ise görenleri kendine hayran bırakıyor. Bir tuzlu havuzuna, bir jakuziye ve bir terasa sahip olan bu bahçe alıcıları etkileyen en büyük unsur olabilir.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye