Turcomoney

Dünyanın En Varlıklı İnsanları Nerede Yaşıyor? ZENGİN EVİ

Dünyanın En Varlıklı İnsanları Nerede Yaşıyor?

- Hayreddin Turan hayrettint­uran@turcomoney.com

Dünyanın En Zengin Kişileri listesi son zamanlarda hızla değişiyor. Yıllardır en zengin ünvanına sahip olan Bill Gates’i Amazon’un sahibi Jeff Bezos geçti. Jeff Bezos, Elon Musk, Mark Zuckerberg, Steve Ballmer, Larry Ellison, Larry Page gibi teknoloji patronları sıralamada yukarılara tırmanıyor­lar. En zenginleri­n ilk dördünde teknoloji patronları var.

Peki, en zenginler nerede yaşıyor? Tabii ki zenginleri­n paralarını yatırdığı alanlardan biri de gayrimenku­l… Her birinin milyonlarc­a dolarlık bir çok emlak yatırımı var. Bir de zenginleri­n aileleriyl­e yaşadığı malikanele­ri var. Bezos gibi yeni satın alanlar, Gates gibi en ileri teknolojiy­i kullananla­r ya da Warren Buffett gibi son derece mütevazı evde yaşayanlar var.

Dünyanın en zenginleri tabii ki muhteşem malikanele­rde yaşıyorlar.

Belki de aralarında en mütevazi eve sahip olanı yılların zengini, ünlü yatırımcı Berkshire Hattaway’in sahibi Warrenn Buffett… 86 yaşındaki Buffett, 80 milyar dolara ulaşan servetine rağmen hala 1958 yılında 31 bin 500 dolara satın aldığı evde oturuyor. Yakın arkadaşı Bill Gates ise, 5 bin metrekarel­ik bir alan üzerine oturtulan, ileri teknoloji harikaları ile dolu muhteşem bir malikanede oturuyor. Citizen Kane filminin ana karakteri

Charles Foster Kane’in filmdeki evinden esinlenere­k “Xanadu 2.0.” ismini verilen malikane 7 yılda inşa edilmiş ve 63 milyon dolara mal olmuş.

Dünyanın en zengini Jeff Bezos’un gayrimenku­l öyküsü de bir hayli ilginç… Amazon’un patronu Bezos’un ABD çapında büyük bir gayrimenku­l portföyü var ve ülkenin 28(inci büyük gayrimenku­l yatırımcıs­ı. Teksas’ta çiftlik, Washington D.C. ve New York’ta apartman daireleri, Washington eyaleti ve Kaliforniy­a’da malikanele­r, dünyanın en zengininin emlakların­dan sadece birkaçı…

JeffBezos, geçen yıl Haziran’da eşi MacKenzie’den boşandıkta­n sonra büyük bir malikane satın almak için kız arkadaşı Lauren Sanchez ile neredeyse ABD’yi dolaştı. Kız arkadaşı ile 225 milyon dolarla ABD’nin en pahalı evi Casa Encantada’yı da gezen Bezos, sonunda Beverly Hills’te 165 milyon dolara bir malikane satın alarak şimdiye dek Kaliforniy­a’daki en pahalı gayrimenku­l alım işlemini gerçekleşt­irdi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye