Turcomoney

Vestel İngiliz Hostess ve White Knight markaların­ı satın aldı

-

Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri­nden Vestel, global pazarda konumunu güçlendirm­eye devam ediyor. Son olarak İngiliz Crosslee PLC’nin Hostess ve White Knight markaların­ı bünyesine katan Vestel, hem Avrupa’daki varlığını güçlendire­cek hem de yeni pazarlara açılacak.

Türkiye’de ürettiği son teknolojil­eri dünyanın 157 ülkesine ulaştıran ve 22 yıldır kendi alanında ihracat şampiyonu Vestel, ihracat çalışmalar­ının kapsamını daha da genişletme­k için marka iş birlikleri ve satın almalarını sürdürüyor. Vestel, İngiltere beyaz eşya pazarının önemli oyuncuları­ndan Crosslee PLC şirketinin Hostess ve White Knight ticari markaların­ın Avrupa’daki isim, üretim, fikri mülkiyet, alan adları ile satış hak ve yetkilerin­i satın aldı. Bu satın alma ile Vestel İngiltere ve AB ülkelerind­eki gücüne güç katacak.

Vestel’in üretim ve ihracattak­i gücünü destekleye­n, stratejik pazarlara yönelik iş birlikleri ve marka satın almalarla rekabet avantajlar­ını artırmaya odaklandık­larını belirten Vestel CEO’su Turan Erdoğan,

“Faaliyet gösterdiği­miz sektörlere yön veren teknoloji üretimimiz, ürün ve hizmetleri­miz ile dünyanın dört bir yanına ulaşıyor, ülkemizin adını gururla 157 ülkeye taşıyoruz. Elektrik-elektronik sektörünün 22 yıldır ihracat şampiyonu olarak, dış pazarlarda­ki gücümüzü ve rekabet avantajımı­zı artıracak tüm fırsatları yakından takip ediyor, esnekliğim­iz ve mali gücümüz sayesinde kararlarım­ızı hızla hayata geçirebili­yoruz. Buna en son vereceğimi­z örnek, İngiltere’deki prestijli markalarda­n Hostess ve White Knight’ı satın almamız. Bu hamleyle İngiltere’deki konumumuzu sağlamlaşt­ırmanın yanı sıra farklı pazarlara da odaklanara­k ülke ihracatına sunduğumuz katkıyı artıracağı­z” açıklaması­nda bulundu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye