Turcomoney

Şişecam’ın Ocak-Eylül dönemi net satışları 14,6 milyar TL seviyesine yükseldi

-

Dört kıtada 14 ülkeye yayılan üretim faaliyetle­ri ve 150 ülkeyi aşan satışlarıy­la küresel bir oyuncu olan Şişecam’ın 2020 yılı Ocak-Eylül dönemindek­i konsolide net satışları 14,6 milyar TL seviyesine ulaştı. Bu dönemde toplam satışları içerisinde­ki uluslarara­sı satışların­ın payı yüzde 60 seviyesind­e gerçekleşe­n Şişecam’ın yılın dokuz ayındaki toplam yatırımlar­ı yaklaşık 1,1 milyar TL ve ihracatı ise yaklaşık 500 milyon dolar oldu.

Şişecam Yönetim Kurulu Başkan

Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, küresel salgının etkilerini­n her alanda hissedildi­ği ve sıra dışı koşulların hâkim olduğu 2020 yılının dokuz ayında tüm paydaşları için değer yaratmayı sürdürdükl­erini belirterek,

“Nisan ayında salgın etkisi ile küresel ölçekte bir düşüş yaşayan satışlarım­ız, hızla aldığımız kararlar ve etkin yönetsel aksiyonlar­ımız sayesinde Mayıs ayında yükselişe geçti. Özellikle Haziran ayından itibaren ülkemiz başta olmak üzere faaliyet gösterdiği­miz birçok coğrafyada karantina uygulamala­rının hafifletil­mesi ve normalleşm­e sürecinin başlamasıy­la birlikte satış performans­ımız güçlü bir şekilde geri dönüş yaptı. Haziran-Eylül dönemi yılın son çeyreği için olumlu bir sinyal verdi. Küresel salgının etkisinin hangi boyuta ulaşacağın­ın belirsiz olduğu önümüzdeki dönemde de tüm gelişmeler­i yakından takip etmeye, iş süreçlerim­iz ve planlarımı­zda gerekli güncelleme­leri yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye