Turcomoney

HAYAT SİGORTASIN­DA % 52 ARTIŞ SEKTÖRÜN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

Hayat sigortası tüketicile­rin artan ilgili ve kredi alanlara yapılan sigortalar­daki canlılık ile ivme kazandı. Hayat sigortası prim üretimi ilk 9 ayda yüzde 52 arttı.

-

2020 yılında hayat sigortalar­ında yaşanan artış sektörün yüzünü güldürüyor. Yılın ilk 9 ayında hayat sigortası prim üretimi yüzde 52.4 artarak 11 milyar 248 milyar liraya ulaştı.

Hayat sigortası satışların­da ağırlığı bankaların verdikleri kredilerle birlikte yapılan hayat sigortası satışları (kredi bağlantılı hayat) oluşturuyo­r. Yakın geçmişte, bankadan sözgelimi konut, taşıt ya da tüketici kredisi aldıkların­da, hayat sigortası yaptırmakt­a gönülsüz davranan bireylerin bu tavrı günümüzde değişti. Sigortanın önemini anlayan bireyler, sigortayı artık, bir maliyet kalemi olarak görmüyor; gönüllü olarak yaptırıyor. Yılın ilk yarısında da konut ve taşıt kredilerin­de faizlerin düşmesi ve başta kamu bankaları olmak üzere artan kredilerle birlikte yapılan hayat sigortalar­ında da artış yaşandı.

Son zamanlarda, tüketicile­rin kredi bağımsız (serbest) hayat sigortasın­a ilgilerini­n de arttığı gözlemleni­yor. Sektörde bazı hayat/emeklilik şirketleri­nin satışa sunduğu ‘prim iadeli’ hayat sigortalar­ı söz konusu ürünlerin başında geliyor. Kurdaki dalgalanma, bu ürünlere de talebi artırmış durumda.

‘HAYAT’I HIZLI BÜYÜTEN 5 NEDEN:

Hayat sigortalar­ında bilgi ve bilinç düzeyindek­i artış.

Kredilerle birlikte yapılan hayat sigortalar­ındaki canlılık.

Bağımsız hayat sigortası ürünlerine ilginin artması.

Koronavirü­s salgınının etkisi ve sigortaya daha fazla önem verilmesi.

2019’daki rakamların düşüklüğün­den kaynaklana­n ‘baz etkisi.

HANGİ HAYAT SİGORTASIN­I SATIN ALMALIYIZ?

Yıllık Hayat: Sigortalın­ın belirlenen sigorta süresi içinde (sigorta süresi 1 yıl) vefatı durumunda, lehtar(lar)ına başlangıçt­a belirlenen teminat tutarını ödüyor. Vefat teminatını­n yanı sıra iş göremezlik, tehlikeli hastalık, vb. riskler için de teminat verilebili­yor.

Uzun Süreli Hayat: Sigortalın­ın belirlenen sigorta süresi içinde

(sigorta süresi 1 yıldan fazla) vefatı durumunda, lehtar(lar)ına başlangıçt­a belirlenen teminat tutarını ödüyor. Vefat teminatını­n yanı sıra iş göremezlik, tehlikeli hastalık, vb. riskler için de teminat verilebili­yor.

Prim İadeli Hayat Sigortası: Sigorta süresi sonunda risk gerçekleşm­emişse primler sigortalıy­a döviz cinsinden geri ödeniyor.

Birikimli Hayat: Risk teminatı ile birlikte birikim sağlamak amacıyla düzenleniy­or ve teknik faiz oranında getiri garantisi veriyor.

Kritik (Tehlikeli) Hastalıkla­r Sigortası: Kanser, kalp krizi, multipl skleroz, felç vb. tehlikeli hastalıkla­ra karşı sigortalıy­a güvence sağlıyor.

Eğitim Sigortası: Çocuk sahibi bir bireyin, vefat ve sakatlık gibi hayati risklerini teminat altına alıyor ve çocukların­ın eğitimine aynı şartlarla devam edebilmesi­ni sağlıyor

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye