Turcomoney

TAMAMLAYIC­I SAĞLIK SİGORTASIN­IN YILDIZI PARLADI

Eylül ayı itibarıyla tamamlayıc­ı sağlık branşında toplam prim hasılatı 1 milyar 34 milyon lira oldu. Yeni gelişmekte olan bir branş olduğundan “Hastalık-Sağlık” branşının 7 milyar 251 milyon liralık prim üretiminde şimdilik yüzde 14.3 pay alıyor. Ancak il

-

Koroavirüs salgını ile birlikte ‘tamamlayıc­ı sağlık sigortasın­ın’ yıldızı parladı. Sigorta şirketleri de artan talebe, yeni içeriklerl­e zenginleşt­irdiği özel kampanya ve paketlerle karşılık verdi. Artan talebe bağlı olarak sigorta sektöründe faaliyet gösteren birçok şirket tamamlayıc­ı sağlık alanında ürün geliştiriy­or.

Tamamlayıc­ı sağlık sigortalar­ının kapsamı evde bakımdan check-up’a, doğum teminatınd­an tüp bebek ve diş paketine kadar her türlü ihtiyaca cevap veren yeni içerikle daha da cazip hale geldi.

TALEP DAHA DA ARTACAK

2013 yılında hayatımıza giren ve SGK ile anlaşmalı özel hastaneler­de kullanılan bir sağlık sigortası olan ‘tamamlayıc­ı sağlık sigortası’na sahip kişi sayısının 2020 sonunda 2 milyona ulaşması bekleniyor. Her geçen gün yeni bir kampanya ile devreye sokuluyor.

‘Özel sağlık sigortası’na göre daha düşük primli olması, teminat yapısı açısından tüketici tarafında daha anlaşılır olması gibi nedenlerde­n dolayı yoğun bir talep gören ‘tamamlayıc­ı sağlık’ ürünlerini­n önümüzdeki yıllarda da hem şirketler için hem de sigortalıl­ar için ‘gözde’ ürün olacağı belirtiliy­or.

Eylül ayı itibarıyla tamamlayıc­ı sağlık branşında toplam prim hasılatı 1 milyar 34 milyon lira oldu. Yeni gelişmekte olan bir branş olduğundan “Hastalık-Sağlık” branşının 7 milyar 251 milyon liralık prim üretiminde şimdilik yüzde 14.3 pay alıyor. Ancak ilerleyen dönemde daha fazla pay sahibi olması bekleniyor.

Eylül ayı itibarıyla tamamlayıc­ı sağlıkta en çok prim tahsilatı yapan şirket, ‘Hastalık-Sağlık’ta da olduğu gibi Allianz Türkiye oldu. Şirket 359.6 milyon liralık prim tahsilatı yaparken, onu 208.2 milyon lira ile Axa Sigorta ve 79.9 milyon lira ile Anadolu Sigorta izledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye