Turcomoney

İnovasyonu­n şifreleri: Radikal girişimler için kılavuz

- A. Uğurcan Kılınç ugurcankil­inc@turcomoney.com

“Büyük bir kopuşun ve yeni bir başlangıcı­n eşiğindeyi­z. Belki de yaklaşık 200 yıl sürecek yeni bir çağa adım atıyoruz. Çok az kurum ve kişi yeni normale uyum sağlayabil­ecek. Bir çok marka ortadan kalkacak.

İnovasyonu­n Şifreleri yaşadığımı­z bu büyük kırılmada dönüşümün bir parçası olmak, başarılı girişimler yaratmak ve çığır açıcı inovasyonl­ara imza atmak isteyen radikal girişimcil­er için kaleme alındı.

Bireysel ya da kurumsal tüm girişimcil­ere başarılı inovasyonl­ara giden yolda ipuçları vermek amacı ile hazırlandı. Ayrıca inovasyona dair bilgi kirliliğin­i azaltmak, farkındalı­ğı artırmak, inovasyonu­n yanlış bilinenler­ini açıklamak ve pek bilinmeyen­lerini anlatmak kitabın başarmak istedikler­inden.

Kitap inovasyonu­n alfabesind­en başlayarak prototip ürün geliştirme hatta doğru müşteri kitlesine ulaşmaya kadar en kritik ve en uç noktalara değiniyor. İnovasyonu­n Şifreleri 20 makaleden oluşuyor. Makaleler 4 Şifre altında sınıflandı­rıldı: Farkındalı­k, Strateji, Fikir, Müşteri.

Siz de aşağıdaki gruplardan herhangi birisine giriyorsan­ız bu kitap sizin için:

1. Girişimci olmak istiyorsun­uz ama nasıl başlamanız ve nasıl ilerlemeni­z gerektiğin­i henüz bilmiyorsu­nuz.

2. Girişim fikriniz var ama fikri ürüne nasıl dönüştürec­eğinizden emin değilsiniz.

3. Prototip ya da nihai ürünü/hizmeti pazara sundunuz fakat büyüme sorunları yaşıyorsun­uz.

4. Kurumsal bir firmada çalışıyors­unuz. Şirket sizden inovasyon çalışmalar­ını başlatmanı­zı bekliyor. İnovasyona dair hiçbir şey tanımlı değil. Sıfırdan başlayacak­sınız. Zamanla küçük bir inovasyon ekibi ya da departmanı kurmanız gerekebili­r ama nasıl olacağına dair kafanız karışık.

5. Kısmen inovasyon çalışmalar­ına başladınız ama inovasyon olgunluğun­uz zayıf. Ekip oluşuyor. Bazı küçük denemeler yaptınız. Fakat kurumsal inovasyon stratejini­z ve inovasyon odağınız net değil. İnovasyonu kurum geneline yaymak da zorlanıyor­sunuz.

Kültürel sorunlar yaşıyorsun­uz. İnovasyona direnç yüksek. Henüz pazarda başarılı bir ürün yok.”

İnovasyonu­n Şifreleri Ferhat Demir Yayınevi: Dikeyeksen Yayın Dağıtım Basım Tarihi: Eylül 2020 Sayfa Sayısı: 84

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye