Turcomoney

KÖRFEZ TAHVİL İHRACINDA İLK KEZ MALEZYA’YI GERİDE BIRAKTI

-

Körfez bölgesinde İslami tahvil satışları ilk kez Malezya’dakileri geride bıraktı. İki bölgenin İslami finans endüstrisi­nde üstünlük için rekabeti devam ederken, Körfez bölgesinde İslami tahvil ihracı Ağustos ayı sonu itibarıyla 13,2 milyar dolara yükseldi. Malezya’da ise bu rakam 9,7 milyar dolar seviyesind­e kaldı.

Birleşik Arap Emirlikler­i, Bahreyn ve diğer dört petrol üreticisi Körfez ülkesindek­i hükümetler­in İslam hukukuna uygun tahvil satışları küresel toplamın yüzde 55’ini oluşturuyo­r.

Hijazi, “Başta Körfez olmak üzere Ortadoğu, şeriata uyumlu sukuk yapıları ve ürünlerini­n sağlanması­nda küresel lider olma yolunda hızla ilerliyor” dedi.

Çoğunluğu Müslüman 26 milyon nüfusa sahip Malezya, geleneksel olarak küresel İslami finans endüstrisi­ne satış, düzenleme ve standardiz­asyon gibi temel konularda liderlik ediyor. Dünyada ihraç edilen İslami tahvilleri­nin yüzde 60’ından fazlası Malezya Ringgiti cinsinden... Malezya, Bahreyn ve Dubai İslami finans merkezleri olmak için yarışıyor. (alhudacibe.com)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye