Turcomoney

Akbank’tan Türkiye ekonomisin­e 2020’nin ilk dokuz ayında 322 milyar TL kredi desteği

-

Akbank’ın 2020 yılı ilk dokuz ayındaki finansal sonuçları üzerinde değerlendi­rme yapan Genel Müdür Hakan Binbaşgil, “Küresel düzeyde yaşanan pandemi nedeniyle olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Ekonomimiz ile ilgili alınan birçok tedbirin ardından, son zamanlarda­ki normalleşm­e adımları önümüzde hızlı bir toparlanma ve büyüme süreci olduğuna işaret ediyor. Türk bankacılık sektörü kararlı duruşuyla ülkemizin sürdürüleb­ilir büyümesini destekleme­yi sürdürüyor. Akbank da sağlam finansalla­rı, güçlü teknolojik altyapısı ve nitelikli çalışanlar­ıyla bu olağanüstü süreçte ülkemizi, toplumumuz­u ve müşteriler­imizi destekleme­ye devam edecektir”

“Bu yılın ilk dokuz ayında ekonomimiz­e 322 milyar TL kredi desteği sağladık”

Binbaşgil, açıklamala­rına şöyle devam etti: “Ekonomimiz­e sağladığım­ız kredi desteğini 276 milyarı nakdi olmak üzere toplam

322 milyar TL seviyesine çıkardık. Toplam mevduatımı­z 294 milyar TL’ye, aktiflerim­iz ise 486 milyar TL’ye ulaştı. Bankamız, 1 milyar 498 milyon TL vergi karşılığı ayırarak yılın ilk 9 aylık döneminde 4 milyar 409 milyon TL konsolide net kar elde etti. Bu yıl ayrılmış olan 500 milyon TL serbest karşılık ile toplam serbest karşılık tutarı 1 milyar 150 milyon TL’ye ulaştı.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye