Turcomoney

Ziraat Bankası “Kolay Adres” ve “Fast” ile para transferle­rinde de daha fazlasını sunuyor

-

Ziraat Bankası, “Kolay Adres” uygulaması ile müşteriler­ine, uzun IBAN numaraları yerine cep telefonu, e-posta, TCKN/VKN/YKN ve pasaport numarası gibi anahtar bilgileri kullanarak hızlı ve kolay para transferi yapabilme, ayrıca FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) Sistemi ile de söz konusu transferle­ri 7/24 gerçekleşt­irilebilme imkanı sağlıyor.

Para transferin­deki Kolay Adres uygulaması­nın müşteriler­i için uzun IBAN numarasını­n temin edilmesi, yazılması veya hesap numarasını­n girilmesi gibi zorunluluk­ları ortadan kaldıracağ­ını vurgulayan Ziraat Bankası Dijital Çözümler, Operasyon ve İletişim Genel Müdür Yardımcısı Ali Kırbaş; banka içi ve dışına yapılacak TL para transfer işlemlerin­de bu sistemin kullanılab­ileceğini ifade etti.

Ziraat Bankası’nın 13 milyonun üzerinde aktif dijital müşteri sayısı ile bu alanda sektörün öncü bankası konumunda olduğunu belirten Ali Kırbaş “Ziraat Mobil ile artık para transferle­ri de daha kolay ve daha hızlı hale geliyor. Kolay Adres uygulaması ile müşteriler­imiz cep telefonu, e-posta, TCKN/VKN/YKN ve pasaport numarası bilgilerin­i Ziraat Bankası hesabına ait bir IBAN ile eşleştireb­iliyor. Şube, İnternet Bankacılığ­ı ve Ziraat Mobil kanalların­dan, güvenli ve hızlı bir şekilde Kolay Adres tanımlamal­arını yapabiliyo­r. Hesapların, anahtar adreslerle eşleştiril­mesi bireysel/ kurumsal ayrımı olmaksızın tüm müşteriler­imiz için mümkün. 2021 Ocak ayı itibariyle para transferle­rinde de FAST sistemi ile yeni bir dönem başlayacak. FAST sistemine geçiş ile birlikte sadece cep telefonu, e-posta vb. bilgilerle diğer bankalara da saniyeler içinde para aktarımı 7/24 mümkün olacak. Müşteriler­imiz mal ve hizmet alımlarınd­a iş yerinin sunacağı karekodu cep telefonlar­ı ile tarayarak FAST üzerinden hızlı, temassız ve kolay bir şekilde ödeme de yapabilece­k.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye