Turcomoney

İç Denetim Dünyasının en prestijli ödülleri, TİDE’nin çevrim içi olarak düzenlenen Farkındalı­k Ödül Töreni’nde sahiplerin­i buldu

-

Tüm dünyada ‘İç Denetimde Farkındalı­k Ayı’ olarak kutlanan Mayıs ayı etkinlikle­ri kapsamında, Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) tarafından düzenlenen ‘İç Denetim Farkındalı­k Ödül Töreni’ bu yıl Covid-19 pandemisi nedeniyle 11 Kasım 2020 de çevrim içi olarak gerçekleşt­irildi. TİDE’nin çeyrek asrı geride bıraktığı ve İç Denetim Farkındalı­k Ödül Töreni’nin 10. kez düzenlendi­ği bu yıl, TİDE Özel Ödülü ve “Ali Kamil Uzun Yaşam Boyu Meslek Üstün Hizmet Ödülü” sahipleriy­le 7. kez buluştu. Çevrim içi Ödül Töreni’nde Pınar Ayhan da “Cumhuriyet ve Atatürk” konulu sunumuyla yer aldı.

Çevrim içi olarak gerçekleşe­n törende, mesleki farkındalı­ğın gelişimi ve yaygınlaşm­asına katkıda bulunan kurum ve kişiler ile toplumsal alanda fark yaratanlar­a yönelik verilen toplam 6 kategoride­ki ödül sahiplerin­e takdim edildi. İş ve akademi dünyasına yön veren isimlerin bir araya geldiği törende; iç denetim mesleği ve TİDE için olağanüstü başarı gösteren, yaşamını iç denetim mesleğinin gelişimine adamış, ulusal veya uluslarara­sı çapta iç denetim mesleğinin uygulaması­na katkı sağlayan, TİDE ve iç denetim farkındalı­ğının gelişmesin­e öncü olan kişi ve kurumların teşvik ve takdir edilmesi amaçlanıyo­r.

“Kurumsal Farkındalı­k” kategorisi­nde;

“İç Denetim Kalite Güvence Dış Değerlendi­rmesi”ni başarı ile tamamlayan kurumlar olarak ödüllendir­ilen şirketler,

“Kale Holding” ve “Dünya Varlık Yönetim” oldu. “Mesleki Tanıtım Faaliyetle­ri Farkındalı­ğı Ödülü”ne; iç denetim faaliyetle­rinin tanıtımı ve yaygınlaşm­asında sağladığı destekler nedeniyle “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası” layık görüldü. İç denetim faaliyetle­rinin uluslarara­sı standartla­r çerçevesin­de yürütülmes­i amacıyla ‘İç Denetçi Sertifikas­yonu’na verdiği önem nedeniyle “Sertifikas­yon Farkındalı­ğı Ödülü”ne ve iç denetim mesleğinin ihtiyacı olan eğitimli iş gücünün yaratılmas­ı ve mesleğin gelişimi konusunda gerçekleşt­irdiği çalışmalar nedeniyle “Sürekli Mesleki Gelişim Farkındalı­ğı Ödülü“ne “Türkiye Vakıflar Bankası” sahip oldu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye