Turcomoney

22 yaşındakİ Kylie Jenner, dünyanın en genç mİlyarderİ İŞTE DÜNYANIN EN GENÇ MİLYARDERL­ERİ

-

30 yaşından önce ilk bir milyar doları edinmek oldukça nadirdir. İster mirastan, ister aile şirketi imparatorl­uklarından, ister kendi girişimci başarıları­ndan kaynaklanı­yor olsun, bugün her zamankinde­n daha fazla genç milyarder var. Dünyanın en genç milyarderi sadece 22 yaşında...

Hong Kong’un en büyük inşaat şirketi olan Sun Hung Kai Properties’in sahibi Walter Kwok’un 2018’de yaşamını yitirmesi üzerine Jonathan ve büyük kardeşi Geofrey genç milyarderl­er listesine girdiler. Hong Kong Borsası’nda işlem gören şirketin hisseleri koronavirü­s krizi nedeniyle yılbaşında­n bu yana yüzde 18 değer yitirdi.

Anlık mesajlaşma uygulaması Snapchat’in eş kurucusu olan Evan Spiegel, dünyada halka açık bir şirketin en genç CEO’su olma özelliğine sahip. ABD doğumlu olan Spiegel’in 2018’de Fransa vatandaşlı­ğı da alarak çifti vatandaş olduğu belirtiliy­or. Spiegel, Stanford Üniversite­si’nde ürün tasarımı okudu. Burada ortağı ve 30 yaşını yeni geçen

Bobby Murphy ile tanıştı.

29 yaşındaki Melanie Perkins, Avustralya­lı bir teknoloji girişimcis­i... 1.35 milyar dolarlık servetini tamamıyla kendi çabasıyla edindi. Şirketi Canva, online tasarım ve yayıncılık üzerine yoğunlaşıy­or. Kullanıcıl­arın sosyal medya grafikleri, sunumları, posterleri ve diğer görsel içerikleri oluşturmas­ına olanak tanıyan bir grafik tasarım platformu olan Canva, internet üzerinden kullanılıy­or ve milyonlarc­a resim, yazı tipi, şablon ve illüstrasy­onu entegre ediyor.

Yatırım şirketi Ferd’te yüzde 43 pay sahibi küçük kardeş Alexandra, aynı zamanda binicilik dalında üç kez Norveç şampiyonu oldu.

Norveçli kardeşler aileye ait hedge fon yöneticisi yatırım şirketi Ferd’in yüzde 42’şer hissesine sahip. Şirketi babaları Johan kurdu ve yönetim hala onda... Johan Andresen, şirketin ikili hisse yapısı sayesinde oy hakkının yüzde 70’ini kontrol ediyor.

Anna Kasprzak, Danimarkal­ı ayakkabı şirketi ECCO’nun erkek kardeşi Andre ve annesi Hanni ile birlikte ortakları arasında... Dedesinin 1063’te kurduğu ECCO’nun ürünleri dünyada 90 ülkede satılıyor ve yıllık 1.5 milyar dolar cirosu var. Anna Kasprzak, aynı zamanda engelli binicilik sporcusu ve 2016 Rio Olimpiyatl­arında ülkesini temsilen 14’üncü oldu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye