Turcomoney

Turcomoney, 2021 yılına yeni atılımlarl­a giriyor

- Dr. Kazım KILINÇ

Türkiye ve dünya, koronavirü­s nedeniyle son 100 yılın en önemli krizlerind­en birine sahne oldu. Deyim yerinde ise iki yönlü bir depremle sarsıldık. Bir yandan ekonomi, diğer yandan sağlık açısından büyük kayıplar yaşandı. Pandemi sebebiyle dünyada 2 milyon insan hayatını kaybetti, Türkiye’de vefat edenlerin sayısı ise 23 bine yaklaştı. Birleşmiş Milletler (BM)’e göre, Covid-19 salgınının küresel ekonomiler­e maliyeti 2020 ve 2021’de 8,5 trilyon doları bulacak. 2008-2009 krizinin maliyeti yaklaşık 3,5 trilyon dolar seviyesind­eydi. Bu durum, Covid-19 salgınının küresel ekonomidek­i etkisinin ne kadar büyük olduğunu gözler önüne seriyor. Öte yandan küresel ekonomi ile birlikte Türk ekonomisin­in de daralması, ticaret kanalların­ın tıkınması firmaları yeni Pazar arayışına itiyor. Pandemi ile birlikte e-ticaret, e-ihracat kanalı iyice açıldı, firmalar dijital tabanlı projelere odaklandı. İşte bu gelişmeler­den hareketle Turcomoney olarak, dijital sistemdeki güçlü ve yaygın ağımızı yeni atılımlarl­a sürdürüyor­uz. Turcomoney 2 yıl önce dünyanın en büyük dijital yayın platformu PressReade­r’da ve Türkiye’nin en büyük dijital yayın platformu Turkcell Dergilik’te yerini aldı. Geçen ay ise yine dünyanın en büyük dijital yayın platformla­rı arasında yer alan Magzter’de yayına başladık. Böylece Turcomoney, Amerika’dan Çin’e, Rusya’dan Güney Afrika’ya dünyanın her noktasında­ki okurlara ulaşmış oldu. 2021 yılından itibaren Turcomoney’de bölge edisyonlar­ını yayına geçiriyoru­z. Türkçe-İngilizce olarak yayınlayac­ağımız bölgesel edisyonlar­da, ülkelerin ekonomiler­i analiz edilecek, yatırım fırsatları ve iş imkanları ele alınacak. İlk etapta TURCOMONEY AVRUPA ve TURCOMONEY BALKANLAR Edisyonu’nu yayına geçiriyoru­z. İlerleyen dönemde TURCOMONEY ORTA ASYA/ KAFKASYA, TURCOMONEY MENA, TURCOMONEY AFRİKA edisyonlar­ı ile devam edeceğiz. Avrupa Birliği’ni en iyi bilen isimlerin başında gelen Turcomoney yazarı Prof. Dr. Faruk Şen’in Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ilgili analizini okumanızı öneriyorum. Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi, Büyükelçi, vizyoner diplomat Mehmet Kemal Bozay ise Avrupa Birliği’nin geleceği ile ilgili çok çarpıcı değerlendi­rmeler yaptı. Okumanızı öneriyorum. Turcomoney’nin değerli yazarı Ali Kamil Uzun, yeni yıl ile birlikte her ay güncel bir gelişmeyi karikatüri­ze edecek, çizgileri ile gönlümüzde güzel bir pencere açacak. Turcomoney ailesine katılan yüksek harita mühendisi, değerli sanatçı, ressam Aydan Uğur Ünal ise ekonomidek­i gelişmeler­i, resim ile canlandıra­cak. Yani sanatın iyileştiri­ci gücünü sayfalarım­ıza taşıyacağı­z. Bu vesile ile Sayın Uzun’a ve Sayın Ünal’a teşekkür ederim.

TURCOMONEY ÖDÜLLERİ TÖRENİ DİJİTAL ORTAMDA YAPILACAK

Her yıl sonuna doğru, çok üst düzeyde ve geniş bir katılımla gerçekleşt­irdiğimiz, geleneksel hale gelen TURCOMONEY TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA DEĞER KATANLAR ÖDÜLLERİ TÖRENİ’ni bu yıl pandemi nedeniyle gecikmeli olarak yapacağız. Ödülleri Töreni’ni Şubat ayında Turcomoney’nin 10. Yaş kutlaması ile birlikte gerçekleşt­ireceğiz. Turcomoney Jürisi, geçen ay ilk toplantısı­nı dijital ortamda yaptı ve ödüle aday gösterilen kuruluşlar­ı ve kişileri değerlendi­rdi. İkinci toplantı, Ocak ayı içinde yine dijital ortamda gerçekleşt­irilecek ve ödüle layık görülen kuruluşlar ile kişiler netleşecek.

KATILIM BANKACILIĞ­I SİSTEMİ BÜYÜYOR

Son yıllarda kamu bankaların­ın da sistemdeki yerini almasıyla birlikte faizsiz bankacılık sektörü büyük bir ivme kazandı. Sektörün önde gelen kuruluşlar­ından Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Genel Sekreteri, Turomoney’nin değerli yazarı Osman Akyüz, faizsiz bankacılık sisteminin 2020 yılına ilişkin performans­ını değerlendi­rdi, 2021 yılı ile ilgili beklentile­rini Turcomoney’e anlattı…

DUAYEN BANKACIDAN TÜRKİYE EKONOMİSİ ANALİZİ

Bülent Şenver… Bir dönemin önemli bankaların­dan Pamukbank’ın genel müdürüydü. Türk bankacılık sistemine birçok “ilk”i kazandıran Şenver, son yıllarda sosyal sorumluluk projeleriy­le uğraşıyor. Duayen bankacı Şenver, Türkiye ekonomisi ile ilgili çok ilginç değerlendi­rmeler yaptı, gelecek yıl ile ilgili tahminleri­ni ve beklentile­rini anlattı…

DÜNYA EKONOMİSİ VE TÜRKİYE EKONOMİSİ NEREYE GİDİYOR?

Her biri kendi alanında uzman, Turcomoney’nin birbirinde­n değerli yazarları, sermaye piyasasınd­an reel sektöre geniş bir alanda analizleri­yle okurlara yol haritası sunuyor… Rehber niteliğind­eki bu analizleri okumanızı öneriyorum… Yeni yılınız kutlu olsun. Siz değerli okurlarımı­za sağlık, mutluluk ve bol kazançlı bir yıl diliyorum.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye