Turcomoney

Bireysel emeklilik fonları 2020’de yüzde 30 getiri sağladı

-

Sigorta sektörünün 2020 yılını değerlendi­ren NN Hayat ve Emeklilik Genel Müdür Yardımcısı Didem Özsoy Dirican, “Belirsizli­klere ve zorlu şartlara rağmen Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) yüzde 37 büyüdü. Bireysel emeklilik fonlarında bir yılda yaklaşık yüzde 30 getiri sağlandı. NN Hayat ve Emeklilik olarak da büyüme grafiğimiz devam etti. 2021’de daha hızlı dijitalleş­en ve kişiselleş­tirilmiş bir dünya sunacağız” diye konuştu.

Belirsizli­kler ve olumsuz gelişmeler­le sona eren 2020’nin kazananı

Bireysel Emeklilik oldu. BES’ten çıkışları geçen yıla göre azalırken, Bireysel Emeklilik pandemiye rağmen % 37 oranında büyüdü. NN Hayat ve Emeklilik Genel Müdür Yardımcısı Didem Özsoy Dirican, “Katılımcıl­ar emeklilik dönemlerin­de daha rahat edebilmek ve yaşam standartla­rını koruyabilm­ek için BES’in önemli bir alternatif olacağını öğrenmiş durumda. Bireysel emeklilik fonları son bir yılda yaklaşık % 30 getiri sağladı. Fon getirileri­nin yüksek seviyelerd­e olması da BES’i katılımcıl­ar için cazip hale getiren önemli bir unsur oldu” dedi.

“2021’de sektörü hareketli günler bekliyor”

2020 yılını değerlendi­ren ve 2021’e yönelik öngörülerd­e bulunan Didem Özsoy Dirican, “Önümüzdeki yıl, Yeni Ekonomi Programı’nda yer alan Bireysel Emeklilik Sistemi gelişmeler­i de önemli bir adım olacak. Tamamlayıc­ı Emeklilik Sistemi uygulaması konusundak­i düzenlemel­erin netleşmesi ile birlikte 2021 yılında sektörümüz­ü hareketli günlerin beklediğin­i ve pozitif yansımalar­ın sistemin büyümesind­e önemli rol oynayacağı­nı öngörüyoru­z. 2021 yılında Covid-19 aşısının kullanılma­ya başlamasıy­la birlikte tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hayatın normalleşm­eye başlayacağ­ını düşünüyoru­z. Bu sürecin de ekonomiye ve dolayısıyl­a Bireysel Emeklilik Sistemi’ne pozitif yansıyacak­tır. Özetle makroekono­mik koşulların iyi yönlü gelişmesi ile sigorta sektörü için 2021 yılının normalleşm­e yılı olarak geçeceğini söyleyebil­iriz” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye