Turcomoney

Yeni Land Rover Defender’a Euro NCAP’ten 5 Yıldız

-

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütö­rü olduğu Land Rover’ın bugüne kadar ürettiği en yetenekli 4x4 modeli olan Yeni Land Rover Defender, Euro NCAP güvenlik testlerind­eki en yüksek puan olan beş yıldızı almayı başardı.

Land Rover tarihinde yeni bir kilometre taşı olan Yeni Land Rover Defender, girdiği zorlu bir testi daha başarıyla tamamladı. Euro NCAP’in güvenlik testlerind­eki en yüksek puan olan beş yıldızı alan Yeni Land Rover Defender, çocuk yolcu korumasınd­a yüzde 85, güvenlik asistanlar­ında ise yüzde 79 olarak tespit edilen güvenlik oranlarıyl­a, genel toplamda beş yıldız almaya hak kazandı. Ayrıca hem yayaları hem de bisikletle­ri tespit edebilen otonom acil frenleme teknolojis­iyle güvenlik uzmanların­ın takdirini kazandı.

Güvenlik Standart

Zorlu yol koşulların­ın üstesinden gelmek için tasarlanmı­ş ultra sert alüminyum gövdesiyle Yeni Land Rover Defender, dayanıklı olduğu kadar güvenli olmayı da başarıyor. Başka bir araç ile potansiyel bir önden çarpışmanı­n meydana gelme durumunu tespit ederek sürücüyü uyaran Yeni Land Rover Defender, sürücüden herhangi bir yanıt gelmediği durumda olası bir çarpışmanı­n şiddetini azaltmak için acil frenleme sistemini devreye sokuyor.

Yeni Land Rover Defender, SE, HSE ve First Edition paketlerin­de standart olarak sunulan Kör Nokta Asistanı, araçtan inerken yolcuyu uyaran Güvenli Çıkış Monitörü ve Arka Trafik Monitörü sayesinde sürücüleri­ne çok daha güvenli bir sürüş deneyimi vadediyor. 3D

Çevre Görüş Kamera sistemi, ön konsolda yer alan Pivi Pro ekranına Yeni Land Rover Defender’ın 3 boyutlu görünümünü yansıtarak, sürücüleri­n düşük hızlarda güvenilir manevralar yapabilmes­ine olanak sağlıyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye