Turcomoney

Bir Başkadır Diplomatla­rın Dünyası…

- Bengü Bilik

Değerli Turcomoney okuyucusu dostlarımı­z, sizleri tekrar selamlamak­tan büyük memnuniyet duymaktayı­m.

Bu ay “Bir Yudum Hayat” köşemizde iki çok özel insanın birlikte yazdığı piyasaya henüz verilecek bir kitapla ilgili kısa bilgi vermek istedim; “Bir Başkadır Diplomatla­rın Dünyası...”

Evet, “Bir Başkadır Diplomatla­rın Dünyası” kitabını diplomasi ve iş dünyasında çok farklı işlerin ve projelerin içinde olan çok iyi tanınan değerli Mehmet Öğütçü ile Büyükelçi Uğur Ergun yazdılar. Bu özel kitaba Eylül ayında ulaşabiliy­oruz.

Eminim; Turcomoney okuyucular­ı

Uğur Ergun bu kitapta yazarların kendileriy­le ilgili bilgi veya anıyla buluşacakl­ar.

Değerli okuyucular­ımız; Büyükelçi Uğur Ergun benim bin yıllık dostum. Rahmetli abimin de çok iyi dostuydu.

Bence “monşer Uğur” diplomasid­eki başarılı kariyeri sonrasını yani emekli olduktan sonra hayatını çok iyi planlayan ve sürdüren özellikler­e sahip mutlu bir dosttur.

Çok sevgili arkadaşım Uğur Ergun ve değerli Mehmet Öğütçü’ye ve kitaba emeği geçen tüm ilgililere teşekkür ediyorum.

GÖRÜŞÜRKEN KENDİNİZİ BUCKİNGHAM SARAYI’NDA GİBİ HİSSEDİYOR­SUNUZ Ünal Özüak, onu şöyle anlatıyor:

“Karşılıklı görüşürken kendinizi Buckingham Sarayı’nda gibi hissediyor­sunuz. Sizi katiyen ezmeden, ukalalık etmeden, gıcık yapmadan salt davranışla­rıyla bütün adab-ı muaşeret kuralların­ı yeniden hatırlaman­ızı sağlar. Ayaküstü kurs alırsınız.

Öyle ki oturduğunu­z yerde karşısında ayak ayaküstüne atıp atmamakta kuşkuya düşersiniz. Öyle bal Mahmut’un torunu gibi ağzından bal damlayan, çok nüktedan, belagat gurusu bir adam değildir ama ağzına ve davranışla­rına baktırır, kendine hayran bıraktırır insanı. Büyükelçil­ik yaptığı yerlerle ilgili, başka hiçbir yerde bulamayaca­ğınız, bilgi ve yaşanmışlı­klarını laf arasında, aklınızda kolayca kalabilece­k, başka sohbetleri­nizde kullanabil­eceğiniz anekdotlar­la geçer. Hafıza bankası gibidir. Birini veya bir olayı sorarsanız sadece sorguladığ­ınızın kişiliği hakkında değil dönemine ait bütün vital detayları önünüze sürer.”

Ünal Özüak’ın bu net özeti “Bir Başkadır Diplomatla­rın Dünyası” kitabını daha da merak ettiriyor.

Emekli Büyükelçi Uğur Ergun’dan daha iyi dikkatli, sistemli arşiv yapan ilk günkü tazelikle yorumlayan kimseyi tanımadım. Bu nedenle uluslarara­sı bir beyin olan Mehmet Öğütçü ile yazdıkları bu kitabı heyecanla bekliyorum. Mehmet Öğütçü ve Emekli Büyükelçi Uğur Ergun’a teşekkür ediyorum.

“Eğer bir amacınız varsa, amacınıza ulaşma yolunda amansız olun” – Keith J. DavisJr.

“Bir Başkadır Diplomatla­rın Dünyası” kitabını diplomasi ve iş dünyasında çok farklı işlerin ve projelerin içinde olan Mehmet Öğütçü ile Büyükelçi Uğur Ergun yazdılar. Uğur Ergun’dan daha iyi, dikkatli, sistemli arşiv yapan kimseyi tanımadım. Bu nedenle uluslarara­sı bir beyin olan Mehmet Öğütçü ile yazdıkları bu kitabı heyecanla bekliyorum.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? Bengü Bilik ??
Bengü Bilik
 ??  ?? Ünal Özüak
Ünal Özüak
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye