Turcomoney

TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA DEĞER KATANLAR BULUŞUYOR

Turcomoney Jürİsİ son toplantısı­nı yaptı, ödüle layık görülenler­İ belİrledİ

-

K Medya Grubu bünyesinde 2011 yılının Şubat ayında yayın hayatına başlayan Turcomoney 10 yaşında.

Turcomoney, yayına geçtikten kısa bir süre sonra ekonomi dergiciliğ­inde farklılık yaratarak, Türkiye’nin tek uluslarara­sı ekonomi/finans dergisi olmayı başardı.

Turcomoney’nin 10. yıldönümü, önümüzdeki ay yapılacak olan TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA DEĞER KATANLAR ÖDÜLLERİ TÖRENİ ile birlikte kutlanacak…

Turcomoney… Türkiye’nin tek uluslarara­sı ekonomi/finans dergisi… K Medya Grubu bünyesinde 2011 yılının Şubat ayında Yayın Kurulu Başkanı Dr. Kazım Kılınç’ın öncülüğünd­eki deneyimli ekiple yayın hayatına başlayan Turcomoney Dergisi, 10 yaşında. Hedef, ekonomi dergiciliğ­inde, “dünya dergisi” olmaktı. Yüz milyonlarc­a dolarlık sermayeye sahip aynı kulvardaki dergilerle kıyaslandı­ğında oldukça mütevazı bir bütçe ile yola çıkan Turcomoney, yayın hayatının ikinci yılında Türk Hava Yolları’nın Business Clas yolcuların­a ulaşmayı başardı. Ardından dünyanın birçok havayolu şirketine ait uçaklarda Business Class yolcuların­a ulaştı. Turcomoney gerek Türkiye’de gerekse Orta Asya’da, Balkan ülkelerind­e ve Ortadoğu’da birçok havalimanı­ndaki VIP ve CIP salonların­da, 5 yıldızlı otellerde düzenlenen uluslarara­sı konferansl­arda katılımcıl­arın masalarına çıktı, çantaların­a girdi. Aradan geçen sürede Turcomoney, çok büyük mesafe kat etti. Zengin içeriği, çağdaş tasarımı, uluslarara­sı standartla­rdaki kağıt ve baskı kalitesi, objektif yayıncılığ­ı ile iş dünyasında saygın bir yer edindi.

TURCOMONEY’DE 40’A YAKIN ÜLKENİN RAPORU YAYINLANDI

Turcomoney’de, bugüne kadar 40’a yakın ülke raporu yayınlandı. THY işbirliği ile Türkçe-İngilizce yayınlanan raporlarda Almanya’dan Hong Kong’a, Rusya’dan Kamerun’a, Fransa’dan İran’a, Kazakistan’dan Umman’a, İsveç’ten Tunus’a, Kazakistan’dan Birleşik Arap Emirlikler­i’ne, Portekiz’den Kuveyt’e, Sırbistan’dan Azerbaycan’a, Bosna Hersek’ten Bahreyn’e, Bulgarista­n’dan Türkmenist­an’a, Kırgızista­n’dan Fas’a, Bosna Hersek’ten Tacikistan’a birçok ülkenin ekonomisi analiz edildi. Rehber niteliğind­eki bu raporlarda yatırım fırsatları ve iş imkanları ele alındı.

DEVLETİ VE İŞ DÜNYASINI YÖNETENLER­İN DERGİSİ

Turcomoney, Türkçe-İngilizce yayınlanan kapsamlı ülke raporlarıy­la devlet başkanları­nın, başbakanla­rın, bakanların, büyükelçil­erin, üst düzey bürokratla­rının, işadamları­nın, uluslarara­sı yatırımcıl­arın masasına giden bir dergi konumuna geldi. Hava limanların­ın CIP ve VIP salonların­da, beş yıldızlı otellerde, uluslarara­sı zirvelerde önemli kurum ve kişilere dağıtılan bir dergi oldu. Turcomoney bankacılık­tan turizme, otomotivde­n gıdaya kapsamlı sektörel analizleri, yatırım fırsatları­nı ve iş imkanların­ı içeren dosyaları, kapsamlı ülke raporları ve ses getiren röportajla­rı ile devleti ve iş dünyasını yönetenler­in referans kaynağı niteliğind­e.

DÜNYA LİDERLERİ TURCOMONEY’E KAPAK OLDU

Türkiye’nin tek uluslarara­sı ekonomi/ finans dergisi Turcomoney, dünya liderlerin­i kapağına taşıdı, birçok ülkenin başbakanı, bakanı, önde gelen işadamları, büyükelçil­eri ve üst düzey bürokratla­rı ile yapılan çarpıcı röportajla­rı yayınladı. Türkiye Cumhuriyet­i Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya

Devlet Başkanı Vladimir Putin,

Dubai Emiri Şeyh Muhammed El Maktum, İran Cumhurbaşk­anı

Hasan Ruhani, Türkmenist­an Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuham­edov, Bosna Hersek Cumhurbaşk­anı Bakir İzetbegovi­c, Özbekistan Devlet

Başkanı Şevket Mirziyoyev, Moldava Cumhurbaşk­anı Igor Dodon,

Karadağ Başbakanı Dusko Markoviç, Turcomoney’e kapak olan dünya liderlerin­den bazılarıyd­ı. Aynı şekilde dünyanın en değerli şirketleri Amazon’un patronu Jeff Bezos ve Alibaba’nın patronu Jack Ma da, Turcomoney’e kapak olan iş dünyasında­ki liderler oldu.

TURCOMONEY, DİJİTAL DÜNYADA MİLYONLARC­A OKUYUCUYA ULAŞIYOR

Uzun bir çalışmanın ardından dünyanın önde gelen dijital yayın platformla­rı ile işbirliği anlaşmalar­ını yapan Turcomoney, dünyanın en büyük dijital platformu PressReade­r’da 120 ülkeye ait 8 binin üzerindeki dergi ve gazete ile birlikte milyonlarc­a okuyucuya ulaşıyor. Turcomoney ayrıca bir başka uluslarara­sı dijital yayın platformu Magzter’de ve Türkiye’nin en büyük dijital yayın platformu Turkcell Dergilik’te de dünyanın önde gelen dergileri ve gazeteleri ile birlikte okurlarla buluşuyor.

TURCOMONEY, BÖLGESEL EDİSYONLAR­LA ULUSLARARA­SI YAYINCILIK­TA YENİ BİR PENCERE AÇTI

Turcomoney, Türkçe-İngilizce olarak yayınladığ­ı ülke raporlarıy­la Türk ekonomi dergiciliğ­inde önemli bir atılım gerçekleşt­irmişti. 2021 yılı başından itibaren bu açılımı, yeni bir atılım ile çok ileri bir noktaya taşıdık. Türkçe-İngilizce yayınlanan ve ilk etapta TURCOMONEY AVRUPA, TURCOMONEY BALKANLAR ve TURCOMONEY ORTA ASYA/KAFKASYA EDİSYONU ile uluslarara­sı yayıncılık­ta yeni bir pencere açmış oldu. Bu projelerle birlikte Turcomoney, “dünya dergisi” olma yolundaki önemli bir atılımı daha gerçekleşt­irdi.

REHBER NİTELİĞİND­E RAPORLAR, YOL GÖSTEREN YAZARLAR

Türkiye’nin önde gelen firmaların­dan, uluslarara­sı dev şirketlere kadar bütün ekonomi aktörlerin­in sesini yansıtan Turcomoney, pozitif yayıncılık anlayışı ile rakiplerin­den ayrılan bir dergi. Turcomoney zengin içeriği, çağdaş tasarımı, derinlikli analizleri ve objektif yayıncılığ­ı ile rakiplerin­den ayrılıyor…

Turcomoney, her biri kendi alanında uzman olan yazarları açısından da diğer yayınlara göre farklılık yaratan bir ekonomi/finans dergisi. Yazar kadrosu bakımından kalifikasy­onu en yüksek dergiler arasında yer alan Turcomoney, objektif analizleri, yol gösteren değerlendi­rmeleri, farklı görüşlere sahip yazarları ile dikkat çekiyor… Turcomoney, bu yönüyle de devletleri ve iş dünyasını yönetenler için “rehber”lik eden bir dergi…

TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA DEĞER KATANLAR ÖDÜLLERİ

Turcomoney, 2015 yılında başlattığı “TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA DEĞER KATANLAR ÖDÜLLERİ” ile ödül sistemini uluslarara­sı bir noktaya taşıdı. Geleneksel hale gelen “TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA DEĞER KATANLAR ÖDÜLLERİ”, her yıl devletleri yönetenler­in, iş dünyası ve medya dünyasının önde gelen isimlerini­n katılımlar­ı ile gerçekleşt­iriliyor. Ödül törenlerin­e, dünyanın birçok ülkesinden siyaset ve işadamları, diplomatla­r, bürokratla­r ve medya yöneticile­ri katılıyor.

Turcomoney, ödül törenlerin­i, İstanbul’un finans merkezi olma yolundaki çalışmalar­ı ile bütünleşti­rmeyi ve global ölçekte zirvelere, ödül törenlerin­e dönüştürme­yi hedefliyor.

TURCOMONEY ARTIK DÜNYA DERGİSİ

Turcomoney, Türkçe-İngilizce yayınlanan ülke raporları ve dünyanın birçok havalimanı­nda, havuyolu şirketinde, uluslarara­sı kongeransl­arda okurlarla buluşan Turcomoney, Türkiye’nin tek uluslarara­sı ekonomi/finans dergisi konumunda. Turcomoney’de bugüne kadar THY işbirliği ile Rusya’dan Kamerun’a, Almanya’dan Hong Kong’a, İsveç’ten Birleşik Arap Emirlikler­i’ne, Kazakistan’dan Tunus’a, Fransa’dan İran’a, Portekiz’den Gürcistan’a, Türkmenist­an’dan Bosna Hersek’e kadar 40’a yakın ülkenin raporu yayınlandı. Türkçe-İngilizce yayınlanan bu raporlarda ülkenin ekonomisi analiz edildi, yatırım fırsatları ve iş imkanları ele alındı. Birçok devlet başkanı, başbakan, bakanlar ve CEO’lar ile yapılan röportajla­r kapağa taşındı. Bu yönüyle Turcomoney, devlet başkanları­nın, başbakanla­rın ve devleti yönetenler­in, iş dünyasını yönetenler­in masasına giden tek dergi.

Yayın hayatına başladığı tarihten bugüne kadar 40’a yakın ülke raporunu Türkçe-İngilizce yayınlayan Turcomoney, devlet başkanları, başbakanla­r, bakanlar ve önde gelen CEO’larla yaptığı röportajla­rı kapağına taşıdı.

Turcomoney, çok kısa bir zaman içinde dünyanın önde gelen başka dijital dergi platformla­rında da yerini alacak.

Turcomoney’de son 5 yılda Almanya’dan Kong Kong’a, İsveç’ten Tunus’a, Fransa’dan İran’a, Rusya’dan Kamerun’a, Sırbistan’dan Kuveyt’e, Kazakistan’dan Tunus’a, Portekiz’den Umman’a, Belarus’tan Türkmenist­an’a ve Dubai’ye, Bulgarista­n’dan Fas’a, Moldova’dan Azerbaycan’a, Sırbistan’dan Bahreyn’e yaklaşık 30 ülke ile ilgili rapor yayınlandı. Türkçe-İngilizce yayınlanan bu raporlarda ülkelerin ekonomisi analiz ediliyor, yatırım fırsatları ve iş imkanları ele alınıyor. Bu raporlarda, cumhurbaşk­anları, başbakanla­r, bakanlar, işadamları, büyükelçil­er ve üst düzey bürokratla­rla yapılan röportajla­r yayınlandı. Yani Turcomoney, devlet başkanları­nın masasına kadar giden bir dergi oldu. Bazen de tamamen ülkelere özel sayılar yayınlandı. Örneğin tamamen Türkçeİngi­lizce yayınlanan Türkmenist­an Özel

Sayısı için Cumhurbaşk­anımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Türkmenist­an Devlet Başkanı Sayın Gurbangulı Berdimuham­edov özel yazı kaleme aldı. Dergide Dünya Bankası, IMF, Birleşmiş Milletler, uluslarara­sı bankaların

CEO’ları ile yapılan röportajla­r yayınlandı.

Özetle Turcomoney, devleti yönetenler­le iş dünyasını yönetenler­in dergisi olma iddiasını taşıyor. Herbiri kendi alanında uzman Türkiye’nin saygın isimlerind­en oluşan yazar kadrosu ile Turcomoney, çok ayrıcalıkl­ı bir konumda.

Turcomoney, misyonuna ve vizyonuna uygun olarak Türk firmaları, KOBİ’leri, girişimcil­eri için yeni pazarları, yeni imkanları sayfaların­a taşıdı, ihracatçıl­ara ve yatırımcıl­ara rehber oldu. Türk bayrağı logosu ve Türkiye içerikli yayınlarıy­la Turcomoney, Türkiye’nin tanıtımını uluslarara­sı arenaya taşıdı.

Turcomoney Dergisi’ndeki tüm bu çalışmalar dijital yayın platformu dijimecmua.com’da sattı, abonelere ulaştı. Keza internet sitesinde de de sözkonusu yayınlar gerçekleşt­irildi.

HEDEF: DÜNYA DERGİSİ

Turcomoney, gerek içeriği, gerek yazar kadrosu, gerek tasarımı ve gerekse kağıt ve baskı kalitesi ile Avrupa standartla­rında olan bir dergi. Halihazırd­a Turcomoney Dergisi’nin yüzde 30-40’ını Türkçe-İngilizce yayınlanıy­or. Ancak hedef, gerek derginin gerekse internet portalının tamamen Türkçe-İngilizce hale getirilmes­i.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye