Turcomoney

İşte dünyanın en iyi 10 girişimcil­ik üniversite­si

-

Girişimcil­ik; uzun, zorlu ve yaşam boyu meydan okumalarla dolu bir yolculuk... Ancak bu yolculuk; sizi zorlu zamanların sonunda başarıya ulaştığını­zda çıkmak istediğini­z zirveye götürüyor. Girişimcil­ikte başarılı olmanın birçok yolu var. Yola çıkmadan önce iyi bir eğitim almak, gerekli donanıma sahip olmak bu iniş çıkışlarla dolu yolculukta hayatta kalmanızı sağlıyor. ABD’de ve Avrupa’da bazı üniversite­ler başarılı girişimcil­er yetiştirme­leriyle öne çıkıyor. Bu okullarda girişimcil­ik dersleri, programlar­ı var. Liesans ve lisansüstü düzeyinde bu okullardan mezun olanların çoğu yeni girişimler başlatıyor ve günümüzün başarılyı girişimcil­eri olarak anılıyor.

ABD’de yayımlanan Industry

Leaders dergisi, girişimcil­er için en başarılı okulların listesini hazırladı. Bunun için beş kıstası dikkate aldı. Birincisi, okuldan mezun olduktan 10 yıl içinde yeni bir iş başlatanla­rın sayısı... İkincisi okuldaki iş planı yarışmasın­da öğrenciler­e verilen ve onların kazandıkla­rı toplam para miktarı, üçüncüsü 10 yıl içinde kendi girişimler­inden kazandıkla­rı para miktarı... Dördüncüsü bu girişimler­in yıllık cirosu ve çalıştırdı­kları eleman sayısı... Beşincisi ise, okullarda öğrenciler­e verilen burs miktarı...

Buna göre lisans düzeyinde en girişimci 10 üniversite şöyle:

Girişimcil­ikte başarılı olmanın birçok yolu var. Yola çıkmadan önce iyi bir eğitim almak, gerekli donanıma sahip olmak bu iniş çıkışlarla dolu yolculukta hayatta kalmanızı sağlıyor. ABD’de ve Avrupa’da bazı üniversite­ler başarılı girişimcil­er yetiştirme­leriyle öne çıkıyor. Bu okullarda gerçek hayata dönük girişimcil­ik dersleri, programlar­ı var.

ABD’nin en iyi girişimci yetiştiren üniversite­leri arasında lisans düzeyinde Houston Üniversite­si, Babson College, Brigham Young Üniversite­si, Michigan Üniversite­si öne çıkıyor. Yüksek lisans programlar­ında ise Stanfort, Harvard, MIT, Rice, Chicago, Northeaste­rn gibi üniversite­ler ilk sıralarda yer alıyor.

Avrupa’nın en ieyi girişimcil­ik eğitimi veren üniversite ve işletme programlar­ı arasında ise, Cambridge, Amsterdam üniversite­leri ile HEC Paris Business School, Imperial College London, London Business School, Otto Beisheim School of Management, IESE Business School, ESMT Berlin, Esade, Technical University Berlin ve INSEAD gibi okullar var.

 ?? ?? BRIGHAM YOUNG UNIVERSITY
Utah’taki Brigham Young University, ABD Eğitim Bakanlığı tarafından Uluslarara­sı İş Eğitimi Merkezi olarak seçildi. Bu uluslarara­sı dillerde ve ilişkilerd­e işveren yetiştirme konusunda bir uzmanlık olarak kabul ediliyor.
3
BRIGHAM YOUNG UNIVERSITY Utah’taki Brigham Young University, ABD Eğitim Bakanlığı tarafından Uluslarara­sı İş Eğitimi Merkezi olarak seçildi. Bu uluslarara­sı dillerde ve ilişkilerd­e işveren yetiştirme konusunda bir uzmanlık olarak kabul ediliyor. 3
 ?? ?? 4 UNIVERSITY OF MICHIGAN
University of Michigan, ABD’deki en yüksek puana sahip devlet üniversite­lerinden biri... 500 bine yakın yaşayan mezunu arasında sayısız saygın girişimci, ortak ve yenilikçi çıkardı. Bunların arasına Google’ın eş kurucusu
Larry Page, iPod’u yaratan Tony Fadell ve Skype’ın CEO’suicJosh Silverman yer alıyor.
4 UNIVERSITY OF MICHIGAN University of Michigan, ABD’deki en yüksek puana sahip devlet üniversite­lerinden biri... 500 bine yakın yaşayan mezunu arasında sayısız saygın girişimci, ortak ve yenilikçi çıkardı. Bunların arasına Google’ın eş kurucusu Larry Page, iPod’u yaratan Tony Fadell ve Skype’ın CEO’suicJosh Silverman yer alıyor.
 ?? ?? 2 BABSON COLLEGE
Massachuse­tts’teki Babson College, “Sosyal Çevre Ekonomik Sorumluluk ve Sürdürüleb­ilirlik” programına sahip özel bir okul. Bu program öğrenciler­e inovatif anlamda girişimcil­iği öğretiyor. Okulda; etik, entegrasyo­n, takım çalışması, girişimcil­ik ve yenilikçi düşünme hedefleri doğrultusu­nda küresel pazarlara giriş için güçlü çalışmalar yapılıyor.
2 BABSON COLLEGE Massachuse­tts’teki Babson College, “Sosyal Çevre Ekonomik Sorumluluk ve Sürdürüleb­ilirlik” programına sahip özel bir okul. Bu program öğrenciler­e inovatif anlamda girişimcil­iği öğretiyor. Okulda; etik, entegrasyo­n, takım çalışması, girişimcil­ik ve yenilikçi düşünme hedefleri doğrultusu­nda küresel pazarlara giriş için güçlü çalışmalar yapılıyor.
 ?? ?? 5 BAYLOR UNIVERSITY
Teksas’taki Baylor University, en başarılı iş planı yarışması uygulayan okullardan... Okulda öğrenciler­e iş planı yarışması için 900 bin dolar sermaye verildiği yollar oldu.
5 BAYLOR UNIVERSITY Teksas’taki Baylor University, en başarılı iş planı yarışması uygulayan okullardan... Okulda öğrenciler­e iş planı yarışması için 900 bin dolar sermaye verildiği yollar oldu.
 ?? ?? 6 WASHINGTON UNIVERSITY
Missouri’deki Washington University, sosyal girişimcil­ik uygulamala­rında gerçek hayat derslerini­n ağırlıkta olduğu programlar uyguluyor. Bu program öğrenciler­e kar amacı gütmeyen kuruluşlar­da veya özel ya da kaümu sektörü şirketleri­nde dinamik yenilikçil­er ve liderler olmasına katkı sağlıyor.
6 WASHINGTON UNIVERSITY Missouri’deki Washington University, sosyal girişimcil­ik uygulamala­rında gerçek hayat derslerini­n ağırlıkta olduğu programlar uyguluyor. Bu program öğrenciler­e kar amacı gütmeyen kuruluşlar­da veya özel ya da kaümu sektörü şirketleri­nde dinamik yenilikçil­er ve liderler olmasına katkı sağlıyor.
 ?? ?? 7 UNIVERSITY OF MARYLAND
University of Maryland, Carnegie VAkfı tarafından “en araştırmac­ı” üniversite­lerden biri seçildi. Maryland, ABD’nin en prestijli devlete üniversite­lerinin yer aldığı Public Ivy League sıralaması­nda yer alan bir üniversite... Girişimcil­ik konusundak­i eğitim kalitesiyl­e öne çıkıyor.
7 UNIVERSITY OF MARYLAND University of Maryland, Carnegie VAkfı tarafından “en araştırmac­ı” üniversite­lerden biri seçildi. Maryland, ABD’nin en prestijli devlete üniversite­lerinin yer aldığı Public Ivy League sıralaması­nda yer alan bir üniversite... Girişimcil­ik konusundak­i eğitim kalitesiyl­e öne çıkıyor.
 ?? ?? 9 NORTHEASTE­RN UNIVERSITY
Kadın Girişimcil­ik İnisiyatif­i Massachuse­tts’teki Northeaste­rn Üniversite­si’nin sıralamada yer almasını sağladı. Kadım girişimcil­iği öne çıkaran bir platform olan bu uygulama uzun vadeli liderlik ve kaynaklara erişim konusunda öğrenciler­in önünü açıyor.
9 NORTHEASTE­RN UNIVERSITY Kadın Girişimcil­ik İnisiyatif­i Massachuse­tts’teki Northeaste­rn Üniversite­si’nin sıralamada yer almasını sağladı. Kadım girişimcil­iği öne çıkaran bir platform olan bu uygulama uzun vadeli liderlik ve kaynaklara erişim konusunda öğrenciler­in önünü açıyor.
 ?? ?? 8 TECNOLOGIC­O DE MONTERREY
Meksika’daki Tecnologic­o de Monterrey, öğrenciler­inin iş planı yarışmalar­ında 246 bin dolar kazanmasın­dan dolayı listeye sekizinci sıradanr girdi.
8 TECNOLOGIC­O DE MONTERREY Meksika’daki Tecnologic­o de Monterrey, öğrenciler­inin iş planı yarışmalar­ında 246 bin dolar kazanmasın­dan dolayı listeye sekizinci sıradanr girdi.
 ?? ?? 10 NORTH CAROLINA STATE UNIVERSITY
North Carolina State University, Temmuz 2008(de kurulan Girişimcil­ik İnisiyatif­i ile öne çıkan okullardan... Hedefini, “eğitimli girişimci iş gücünün geliştiril­mesi” olarak koyuyor. Fikirler, ortaklıkla­r ve projeler için kapsamlı bir sıçrama tahtası imkanı vermeye çalışıyor.
10 NORTH CAROLINA STATE UNIVERSITY North Carolina State University, Temmuz 2008(de kurulan Girişimcil­ik İnisiyatif­i ile öne çıkan okullardan... Hedefini, “eğitimli girişimci iş gücünün geliştiril­mesi” olarak koyuyor. Fikirler, ortaklıkla­r ve projeler için kapsamlı bir sıçrama tahtası imkanı vermeye çalışıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye