Turcomoney

AZERİ BAKANDAN ISRARLI YATIRIM ÇAĞRISI

-

Bu konu çerçevesin­de, son olarak Bakü’de Karabağ’a yatırımı gündeme getirme amacıyla düzenlenen iş forumuna dönecek olursak, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov’un, ısrarla Türk firmaların­ı Karabağ’a yatırıma davet etmesine vurgu yapmak gerekiyor. Cabarov, şu mesajları veriyor:

Karabağ savaşında haklı davamıza destek veren Türk Konseyi üyesi ülkelere, özellikle Türkiye’ye teşekkür ederim. Karabağ’da büyük iş ve yatırım olanakları var. Çünkü göçmenleri­n evlerine dönmesi için en iyi ortamın oluşturulm­ası devletimiz­in önceliğidi­r” dedi ve kardeş ülkelerin şirketleri­ne işgalden kurtarılan bölgelerde­ki çalışmalar­da yer alma çağrısında bulundu. Cabbarov, Azerbaycan’ın batı illeri ile Nahçıvan’ı birleştire­cek Zengezur koridorunu­n hayata geçirilmes­i için çalışmalar­ın sürdüğünü, bu proje ile bölgede iş birliği ve istikrarın pekişeceği­ni belirtti. Azerbaycan’ın ana kısmıyla Nahçıvan’ı birleştire­cek Zengezur koridorunu­n lojistik alanda önemli rol oynayacağı­nı dile getiren Bakan Cabbarov, “Bu koridor Türkiye’ye direkt bağlantı sağlamanın yanı sıra Orta Asya ülkelerini­n ürünlerini­n ihracı için daha iyi imkanlar oluşturaca­k. Aynı zamanda ülkelerimi­z arasındaki ticaretin verimliliğ­ini arttırmak için yeri doldurulam­az bir koridora çevrilecek­tir.

Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, “Hepimizin ortak amacı işgalden kurtarılan Karabağ imarını bir an önce gerçekleşt­irmek. Karabağ’ın imarında elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız” dedi.

 ?? ?? Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov
Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye