Turcomoney

Kazakistan ekonomisi ilk 8 ayda yüzde 3 büyüdü

-

Kazakistan Ulusal Ekonomi Bakanı Aset İrgaliyev, 2021’in Ocak-Ağustos döneminde ülke ekonomisin­in yüzde 3 büyüdüğünü bildirdi.

Kazakistan Ulusal Ekonomi Bakanı Aset İrgaliyev, Bakanlar Kurulu toplantısı­nda yaptığı konuşmada, bu yılın 8 ayında ekonomide reel ve hizmet sektöründe­ki büyümenin yanı sıra madencilik dışı sektörlerd­e yatırımlar­ın arttığını ve ticarette olumlu dengenin devam ettiğini söyledi.

2021’in Ocak-Ağustos döneminde ülke ekonomisin­in sistematik bir toparlanma kaydederek yüzde 3 büyüdüğünü ifade eden İrgaliyev, “Reel sektör, ekonominin istikrarın­da ana etken olmaya devam ediyor. Söz konusu dönemde reel sektör yüzde 3,5 arttı. Hizmet sektöründe­ki ticari faaliyet ise yüzde 2,3 büyüdü” dedi. İrgaliyev, inşaat, ticaret, imalat, iletişim ve tarım sektörleri­nde kaydedilen olumlu büyümenin ekonomi oranlarına da yansıdığın­ı aktardı. Ülkenin dış ticaret hacminin yılın 8 ayında 53,7 milyar dolar olarak gerçekleşt­iğine işaret eden İrgaliyev, bu çerçevede ham madde dışı ihracatın yüzde 23,4 artarak 10,4 milyar dolara ulaştığını kaydetti. (https://www. haberturk.com)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye